Αρχική Ειδήσεις «HELMEPA»: “η θάλασσα είναι χρυσός σαν θησαυρός”

«HELMEPA»: “η θάλασσα είναι χρυσός σαν θησαυρός”

0
Διαφήμιση

Συνεδρίασε στην Αθήνα το 22ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων του εθελοντικού εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» που αποτελείται από 12 παιδιά, 5 έως 12 ετών, από Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο Ζακύνθου, Aρριανά Ροδόπης, Γαργαλιάνους, Γέρακα Αττικής, Γουρνά Ηρακλείου Κρήτης, Ιωάννινα, Λιβαδειά, Λέσβο, Πλαγιά Βόνιτσας, Προμύριο Πηλίου και Ρόδο.

Είναι οι αρχηγοί των πιο δραστήριων Ομάδων σε κάθε μια από τις 12 Περιφέρειες της χώρας και εκπροσωπούν τα 6.760 παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA του σχολικού έτους 2014-15.

Τα παιδιά, οι γονείς, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που κατηύθυναν τις Ομάδες τους και οι περιβαλλοντικοί υπεύθυνοι των περιοχών, όλοι προσκεκλημένοι της HELMEPA, πήραν μέρος σε δυο διαφορετικές εκδηλώσεις, στο κτίριο της εταιρείας Costamare Shipping Co μέλους της HELMEPA.

Οι μικροί μαθητές στη συνεδρίαση τους αντάλλαξαν εμπειρίες, συζήτησαν προτάσεις και εξέλεξαν Πρόεδρο του Συμβουλίου την Ολυμπία Ζήση, 11 ετών από την Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρο την Ισήλ Μεμεταλή, 11 ετών από τα Αρριανά Ροδόπης και Γραμματέα την Αθηνά Βοζαΐτη, 5 ετών, από τον Άγιο Δημήτριο Ζακύνθου.

Τους εκπαιδευτικούς και γονείς υποδέχθηκε και καλωσόρισε εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και της εταιρίας Costamare ο γιος του Αχιλλέας, που τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τους προσκεκλημένους χαιρέτισαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Λεμονίδης και η Ειδική Γραμματέας κα Ε. Νταϊφά που συνεχάρησαν τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους.

Θερμά ήταν και τα λόγια της κας Α. Κουβερτάρη του Hellenic Lloyd’s, εταιρικού Μέλους της HELMEPA, για τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ένωσης, τα οποία συνεχίζει να υποστηρίζει το κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής CYMEPA, Δρ. Μ. Ιερείδης αναφέρθηκε στο όμοιο Πρόγραμμα «Παιδική CYMEPA» στην Κύπρο και ευχαρίστησε τη HELMEPA για τη φιλοξενία της.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί των 12 Περιφερειών της χώρας, όπου λειτούργησε το Πρόγραμμα καθώς και η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς στην Κύπρο παρουσίασαν τις πολυποίκιλες δραστηριότητες των παιδιών και ευχαρίστησαν τη HELMEPA για τις πρωτοβουλίες της.

Στη συνέχεια, ήλθαν στην αίθουσα τα παιδιά του Συμβουλίου Αντιπροσώπων και η Πρόεδρος διάβασε το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία των ενηλίκων:

«Τα πάντα θα κάνω εγώ για να κρατήσω το περιβάλλον καθαρό. Αλλά εμείς δεν ξέρουμε πολλά, θέλουμε να μας δώσετε παραδείγματα σωστά. Μεγάλοι θυμηθείτε, η θάλασσα είναι χρυσός σαν θησαυρός, γι’ αυτό να την αγαπάτε και να μην τη χαλάτε.»

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και δώρων σε παιδιά και μεγάλους. Κατά το γεύμα που ευγενικά παρέθεσε η εταιρεία Costamare, τα Μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη της HELMEPA είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν προτάσεις εκπαιδευτικών και γονέων για τον εμπλουτισμό του Προγράμματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο που η HELMEPA οργάνωσε, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι της παρακολούθησαν την ψηφιακή προβολή «Ο Ζωντανός Πλανήτης».

Διαφήμιση