Αρχική Ειδήσεις Παρέμβαση Ολάντ για το κλίμα

Παρέμβαση Ολάντ για το κλίμα

0
Διαφήμιση

Νέα έκκληση για «να ξεπεράσουν τα επί μέρους συμφέροντα» για να επιτύχουν μία συμφωνία κατά τη δεύτερη και αποφασιστικής σημασίας εβδομάδα των διαπραγματεύσεων, απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια ομιλίας του στη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι (COP21).

«Ζητώ από εκείνους που θα ήθελαν να θέσουν πολύ υψηλούς στόχους να προσέξουν να μην θεωρήσουν ότι το δίκαιο είναι μόνο με το μέρος τους. Όσο για εκείνους που θα ήθελαν να αρκεσθούν στο μίνιμουμ, κινδυνεύουν να έχουν το μάξιμουμ των καταστροφών», προειδοποίησε τις 195 χώρες που συμμετέχουν στις εργασίες του ΟΗΕ.

Με την ομιλία του, ο κ. Ολάντ έκλεισε μία ημέρα δράσης τοπικών κοινοτήτων, επιχειρήσεων, συνδικάτων και οικονομικών και επιστημονικών θεσμών που έχουν κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το Σάββατο, οι διαπραγματευτές των 195 χωρών που συμμετέχουν στις συνομιλίες παρέδωσαν στην προεδρία της COP21 σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για τις συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Ο στόχος είναι οι εργασίες της διάσκεψης να ολοκληρωθούν στις 11 Δεκεμβρίου με την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας η οποία θα επιτρέπει τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας της Γης κατά 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

Διαφήμιση