Αρχική Τεχνολογία H Virgin Galactic θα εκτοξεύει πυραύλους στο διάστημα από αεροσκάφη 747

H Virgin Galactic θα εκτοξεύει πυραύλους στο διάστημα από αεροσκάφη 747

0
Διαφήμιση

O Richard Branson βρίσκει νέες ιδέες για τα παλιά του jumbojet της Virgin Atlantic: Nα τα χρησιμοποιήσει για να εκτοξεύει πυραύλους στην τροχιά της Γης.

Η VirginGalactic, η εμπορική εταιρία του διαστήματος η οποία ιδρύθηκε από τον Richard Branson σκοπεύει να “στέλνει” μικρούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της πτήσης του 747-400 με το όνομα “CosmicGirl” το οποίο αγόρασε από την VirginAtlantic.

OBranson είναι ένας από τους επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούν να αναταράξουν τα νερά των εκτοξεύσεων δορυφόρων 200 εκατομμυρίων, οι οποία παίρνουν χρόνια για να εκτοξευθούν σε μία αγορά που εκτιμάται στα 6 δισ. δολάρια

Αντί για την εκτόξευση μεγάλων πυραύλων από κλασσικές βάσεις, οι νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν να εκτοξεύσουν μικρότερα σκάφη από αεροπλάνα και απόμακρες περιοχές στο Τέξας ή τον Νότιο Ειρηνικό.

Το νέο jet θα αντικαταστήσει το WhiteKnightTwo, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί ακόμη να πετά τουρίστες λίγο κάτω από την τροχιά της Γης.

Η Virgin αναμένει πως θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του πυραύλου LauncherOne το 2017. Θα βρίσκεται κάτω από το αριστερό φτερό του 747.

Διαφήμιση