Αρχική Ειδήσεις Οι επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια στη συνάντηση Χαρίτση με Greenpeace

Οι επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια στη συνάντηση Χαρίτση με Greenpeace

0
Διαφήμιση

Η δυνατότητα κατάρτισης προγράμματος για την επιδότηση συστημάτων συσσωρευτών τα οποία χρησιμοποιούνται σε φωτοβολταϊκά συστήματα για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας, με στόχο το άνοιγμα μιας νέας αγοράς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα εξετάστηκε σε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Greenpeace με τον υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Με αφορμή την έκθεση της οργάνωσης για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτηρίων και για την εξοικονόμηση ενέργειας στη συνάντηση έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον υφυπουργό για τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ που θα διατεθούν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, τα οποία αφορούν στον οικιακό τομέα και στα δημόσια κτίρια.

Συζητήθηκε ακόμα, η αξιοποίηση επιπλέον χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το πρόγραμμα Jessica, με προοπτική να ενισχυθούν έργα τα οποία βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα δίνοντας έμφαση στον τριτογενή τομέα και τη βιομηχανία.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η χώρα, παρά την κρίση, έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου το 20% από το σύνολο των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων που της αναλογούν σε παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 30% την υποχρέωση της χώρας βάσει των διεθνών συμφωνιών.

Με βάση τις νέες εξελίξεις που προκύπτουν ύστερα και από τη διεθνή συμφωνία που υπεγράφη στην Παγκόσμια Σύνοδο στο Παρίσι για το Κλίμα, η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων καθίσταται ζωτικής σημασίας για τη χώρα, σημείωσε ο υφυπουργός, συμβάλλοντας τόσο στην επίτευξη των στόχων για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here