Αρχική Ειδήσεις Οι 10 εταιρείες όπου χαίρεται κανείς να εργάζεται

Οι 10 εταιρείες όπου χαίρεται κανείς να εργάζεται

0
Διαφήμιση

H Airbnb και όχι η Google είναι η πρώτη από τις 50 καλύτερες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστεί κανείς, σύμφωνα με σχετική έκθεση του ιστοτόπου της Glassdoor.

Η Google, η οποία βαθμολογείται για τις επιδόσεις της με 4,3 μονάδες, δηλαδή ελαφρώς χαμηλότερα από τις 4,6 μονάδες της Airbnb, εμφανιζόταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια στην πρώτη θέση μεταξύ των 50 εταιρειών.

Πάντως, παραμένει μία από τις τέσσερις ιδανικές εργοδότριες που εμφανίζονται πάντα στον κατάλογο της Glassdoor, μαζί με τις Chevron, Apple και Bain & Co.

Στην έρευνα της Glassdoor συμμετέχουν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους, και η βαθμολογία εξάγεται από τη συνολική αξιολόγηση που κάνουν οι εργαζόμενοι. Φέτος, η Αirbnb, η εταιρεία ενοικίασης δωματίων και διαμερισμάτων για τουριστική χρήση, συμμετείχε για πρώτη φορά.

Η αξιολόγηση αφορά τη φιλοσοφία και της αξίες της εταιρείας, τις αποδοχές και τα μπόνους, τις ευκαιρίες εξέλιξης και την εξισορρόπηση εργασίας και προσωπικής ζωής. Οι δέκα κορυφαίες εργοδότριες είναι:

1) Η Airbnb με 4,6 μονάδες.«Καταπληκτικοί άνθρωποι, ένας χώρος εργασίας γεμάτος ζωή και μία ακαταμάχητη φιλοσοφία, η οποία είναι πραγματική και όχι ένα ευχολόγιο στην εταιρική ιστοσελίδα.

Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη εργασιακή εμπειρία, ενώ και οι αποδοχές, τα μπόνους, τα πάρτι και οι δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης είναι εξαιρετικά», γράφει ανώνυμος εργαζόμενος.

Ενας μηχανικός λογισμικού λαμβάνει ετησίως 132.000 δολάρια, ένας ειδικός στην ανάλυση δεδομένων 119.000 δολάρια και ένας γραφίστας 86.000 δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει πλήρη ισότητα ευκαιριών.

2) Η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Bain & Co. με 4,6 μονάδες επίσης, η οποία προσφέρει ένα πολύ υποστηρικτικό πλαίσιο και μεγάλες ευκαιρίες περαιτέρω κατάρτισης. Oι σύμβουλοι λαμβάνουν 140.000 δολάρια ετησίως και οι βοηθοί τους 76.000 δολάρια.

3) Η Guidewire με 4,5 μονάδες. Παράγει λογισμικό για τη διεθνή ασφαλιστική αγορά. Οι αποδοχές των έμπειρων μηχανικών λογισμικού φθάνουν τα 143.000 δολάρια και των νεότερων μηχανικών τα 117.00 δολάρια ετησίως. «Εξαιρετικοί άνθρωποι, εξαιρετικά προϊόντα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

4) Η Hubspot με 4,4 μονάδες. Η εταιρεία δημιουργεί λογισμικό μάρκετινγκ για 15.000 εταιρείες σε 85 χώρες. Θεωρείται ιδανικός τόπος να ξεκινήσει κανείς τη σταδιοδρομία του. Ενας μηχανικός λογισμικού αμείβεται με 106.023 δολάρια τον χρόνο.

5) Η Facebook με 4,4 μονάδες. Η εταιρεία, που διαχειρίζεται το ομώνυμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θεωρείται ότι προσφέρει εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας και υψηλές αποδοχές.

Ισως το μόνο αρνητικό είναι ότι απαιτεί πολύωρη εργασία, εκτός εάν γίνει σωστή διαχείριση χρόνου. Οι ετήσιες αμοιβές ενός μηχανικού λογισμικού φθάνουν τα 125.054 δολάρια.

6) LinkedIn, η εταιρεία με το ομώνυμο μέσο επαγγελματικής δικτύωσης. Προσφέρει έμπνευση και δυνατότητες ανέλιξης. Ενας έμπειρος μηχανικός λογισμικού λαμβάνει 132.000 δολάρια τον χρόνο.

7) Η εταιρεία συμβούλων Boston Consulting με 4,3 μονάδες προσφέρει έξυπνους συνεργάτες σε καλές ομάδες και άριστη φιλοσοφία, αλλά ως ταχέως αναπτυσσόμενη δεν εξασφαλίζει καλή ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής.

8) Η Google με 4,3 μονάδες. «Ολοι στην εταιρεία είναι οξυδερκείς και έχουν το όραμα να κτίσουν μεγάλα πράγματα», λένε οι εργαζόμενοί της. «Απαιτείται πολύωρη εργασία. Δίνονται απίστευτες παροχές (γεύματα, γυμναστήριο, εκπτώσεις)».

9) Η εταιρεία τροφών για οικόσιτα ζώα Νestle Purina PetCare με 4,3 μονάδες. Mεγάλη έμφαση στους εργαζόμενους, ανεξάντλητες ευκαιρίες.

10) Τέλος, η κτηματομεσιτική Zillow με 4,3 μονάδες.«Καταπληκτική εταιρεία, εξαιρετικοί συνεργάτες, εξαιρετικές παροχές», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Διαφήμιση