Αρχική Καταστροφές Ο υποσιτισμός εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής απειλεί επιπλέον 175 εκατ. ανθρώπους

Ο υποσιτισμός εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής απειλεί επιπλέον 175 εκατ. ανθρώπους

0
Διαφήμιση

Σε γενική αύξηση των τιμών των τροφίμων καθώς και σε διαταραχή της παραγωγής τροφίμων σε πολλές περιοχές του πλανήτη θα οδηγήσει η ανεξέλεγκτη κλιματική αλλαγή φέρνοντας ουσιαστικά αντιμέτωπους με τον υποσιτισμό επιπλέον 175 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, όπως φανερώνει έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Oι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη αναμένεται να πλήξουν περισσότερο τους φτωχούς πληθυσμούς και τις τροπικές περιοχές, ενώ οι γεωργικές δραστηριότητες σε ψυχρότερες περιοχές υψηλότερου γεωγραφικού πλάτους θα ευνοηθούν προσωρινά, έως το 2050.

Αν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δε μειωθούν σημαντικά, τότε η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά περίπου 4 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, και η έκθεση εκτιμά ότι 175 εκατομμύρια άνθρωποι επιπλέον θα υποσιτίζονται μέχρι το 2080. Ήδη σήμερα, υπολογίζεται ότι η πείνα επηρεάζει περίπου 795 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί από την αναμενόμενη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 9 δισεκατομμύρια το 2050, αν και τα τελευταία έξι χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων σε κατάσταση επισιτιστικής ασφάλειας μειώθηκε κατά διακόσια εκατομμύρια.

Οι επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας περιλαμβάνουν μείωση διαθεσιμότητας νερού και μεταβολές στη βροχόπτωση που επηρεάζουν την παραγωγή τροφίμων, καθώς και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Η επισιτιστική ανασφάλεια έχει γίνει βασικό θέμα στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι, με τους ειδικούς να αποκαλύπτουν ότι ο πλανήτης έχει χάσει το ένα τρίτο της καλλιεργήσιμης γης του τα τελευταία 40 χρόνια, λόγω διάβρωσης και ρύπανσης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here