Αρχική Καταστροφές Αντιδράσεις δήμαρχων στους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων CO2

Αντιδράσεις δήμαρχων στους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων CO2

0
Διαφήμιση

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη, και τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, έστειλαν οι δήμαρχοι Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης, Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, Μεγαλόπολης, Διονύσης Παπαδόπουλος και Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.

Οι δήμαρχοι των ενεργειακών δήμων της χώρας ζητούν μέρος των εσόδων από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), να διατίθεται σε ειδικό λογαριασμό, για την χρηματοδότηση δημιουργίας θέσεων εργασίας στους Νομούς Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας, που θα πληγούν περισσότερο από την σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.

«Οι περιοχές αυτές για πάνω από 60 χρόνια διέθεσαν τους φυσικούς τους πόρους για την παροχή σταθερής ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολο της χώρας.

Παράλληλα, βίωσαν μια σημαντική περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενώ σήμερα βρίσκονται μπροστά στο φάσμα μιας ραγδαίας αποβιομηχάνισης που θα επιτείνει την σοβαρή, κοινωνική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν.

Η σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών CO2 είναι πλέον μια πραγματικότητα, δεν μπορεί όμως αυτό να μετατρέψει σε θύματα τις κοινωνίες μας»,

αναφέρουν οι δήμαρχοι και υπογραμμίζουν ότι η χρηματοδότηση θέσεων εργασίας είναι το ελάχιστο χρέος στις επόμενες γενιές, προκειμένου να διαμορφωθούν γι’ αυτούς οι ανάλογες συνθήκες μιας βιώσιμης κοινωνίας και να μην τους παραδοθεί καμένη γη.

Διαφήμιση