Αρχική Ειδήσεις Tο ασβέστιο οφελεί ως προς την απώλεια βάρους

Tο ασβέστιο οφελεί ως προς την απώλεια βάρους

0

Νέες έρευνες που έχουν εστιάσει στα θετικά της πρόσληψης ασβεστίου δείχνουν ότι εκτός από την οστεοπόρωση που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι πολύ καλό για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου αλλά και κατά της παχυσαρκίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μελέτη που αφορά στην πρόληψη της παχυσαρκίας καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μελέτη η οποία διήρκεσε 12 χρόνια και συμπεριέλαβε 10.591 άτομα (γυναίκες και άνδρες) από 53-57 ετών, διαπίστωσε ότι η πρόσληψη ασβεστίου βοηθά στην απώλεια βάρους.

Μάλιστα, σύμφωνα η πρόσληψη ασβεστίου ήταν πιο αποτελεσματική ως προς την απώλεια βάρους στις γυναίκες που λάμβαναν συμπληρώματα ασβεστίου ως πρόληψη για την οστεοπόρωση.

Παρόλο που οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι νωρίς να έχουν κάποια σαφή αποτελέσματα ώστε να μπορούν να εκδώσουν οδηγίες πρόσληψης ασβεστίου για της απώλεια βάρους, θεωρούν ότι η επίδραση στον οργανισμό είναι εξαιρετικά θετική.

Η έρευνα ωστόσο, επιτρέπει την εισήγηση ότι συμπληρώματα ασβεστίου που λαμβάνονται για την πρόληψη της οστεοπόρωσης μπορεί να έχουν μια μικρή ευεργετική επίδραση στη μείωση του σωματικού βάρους, ιδιαίτερα σε μεσήλικες γυναίκες.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας διότι όπως επισημάνουν οι ειδικοί το σώμα μας χάνει ασβέστιο καθημερινά από το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά, τον ιδρώτα, τα ούρα και τα κόπρανα.

Η λήψη ασβεστίου από τη διατροφή ή συμπληρώματα ασβεστίου βοηθούν τον οργανισμό να καταβολίζει τα οστά για να απορροφήσει το ασβέστιο που απαιτείται καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here