Αρχική Ειδήσεις Το «αγγλικό» χιούμορ ενδέχεται να προκαλεί πρόωρη άνοια!

Το «αγγλικό» χιούμορ ενδέχεται να προκαλεί πρόωρη άνοια!

0
Διαφήμιση

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τα πολύ θετικά στοιχεία που προσφέρει το χιούμορ στη ζωή μας, καθώς απαλύνει τα αρνητικά συναισθήματα και μας ηρεμεί.

Σήμερα έρχεται μια νέα μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του University College of London και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Alzheimer’s Disease» η οποία διαπίστωσε ότι το χιούμορ μπορεί να προκαλέσει πρόωρη άνοια.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 48 άτομα τα οποία είχαν μια από τις σπανιότερες μορφές άνοιας, μετωπιαία άνοια, και παρατήρησαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς αγαπούσαν να βλέπουν τηλεοπτικές σειρές με «black χιούμορ».

Έβλεπαν δηλαδή τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες των οποίων το χιούμορ ήταν αρκετά χοντροκομμένο, όπως για παράδειγμα η πολύ διάσημη σειρά Mr Bean.

Και φυσικά οι ίδιοι αντιδρούσαν με παρόμοιο τρόπο στη ζωή τους, δηλαδή έβρισκαν αστεία πράγματα που μόνο αστεία δεν ήταν, όπως για παράδειγμα να γελάς όταν κάποιος έχει πέσει.

Μάλιστα ένας εξ αυτών γελούσε πάρα πολύ, όπως ανέφερε στη μελέτη, όταν έπεσε η σύζυγος του και χτύπησε σοβαρά.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, στην περίπτωσης της μετωπιαίας άνοιας πλήττεται η περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του ατόμου και τον κάνει να χάνει την αυτοσυγκράτησή του.

Με τη νέα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν διαγιγνώσκεται κανείς με άνοια θα πρέπει οι ειδικοί να αξιολογούν αναλυτικά τα συμπτώματα που παρουσιάζουν, καθώς και το τι επηρεάζει την καθημερινότητά του, τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους και γενικότερα τη ζωή του, για να μπορούν να έχουν σαφή στοιχεία για το τι προκάλεσε την άνοια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα ορυκτά καύσιμα κυριαρχούν στις επιδοτήσεις έναντι των AΠΕ
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή «Περπατάμε για το Κλίμα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ