Αρχική Ειδήσεις Την Κυριακή «Περπατάμε για το Κλίμα»

Την Κυριακή «Περπατάμε για το Κλίμα»

0

Με σύνθημα «Περπατάμε για το κλίμα» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 12:00 μμ, θα πραγματοποιηθεί δυναμική συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πορεία προς τη Βουλή, καθώς η ελληνική πρωτεύουσα πρόκειται να ενώσει τη φωνή της με όλο τον κόσμο, στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 11 Δεκεμβρίου, το Παρίσι, κόντρα στον φόβο και την απώλεια, υποδέχεται αντιπροσωπείες από 195 κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην πιο κρίσιμη Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα από καταβολής COP. Το διακύβευμα δεν είναι τίποτε λιγότερο από το μέλλον του πλανήτη. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να καταλήξουν σε μία δεσμευτική συμφωνία, με βάση την οποία η υπερθέρμανση του πλανήτη θα διατηρηθεί κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050.

Μία μέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), το κίνημα Avaaz και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς ενώνουν τις φωνές τους με τις εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες πολιτών από όλο τον κόσμο, καλώντας όλους τους ηγέτες, αλλά και ειδικότερα την ελληνική κυβέρνηση, να στηρίξει μία παγκόσμια συμφωνία για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή στην καθαρή ενέργεια για όλους. Ταυτόχρονα καλούν τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σχετική ομιλία την ημέρα έναρξης των εργασιών της Διάσκεψης, να σταθεί στο ύψος της ιστορικής περίστασης και να ανακοινώσει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσαν, «στη σκιά του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος που δέχθηκε η Πόλη του Φωτός, η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους κατοίκους του Παρισιού και με όλους όσοι δίνουν την ψυχή τους για την ειρήνη και την προστασία των κοινών. H συμμετοχή μας στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις υποστήριξης της διάσκεψης του Παρισιού γίνεται τώρα ακόμα πιο δυναμική και η θέλησή μας για ιστορική επιτυχία στις διαπραγματεύσεις ακόμα πιο ισχυρή».

Στις 29 Νοέμβρη, εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 130 χώρες και 1000 πόλεις, θα συμμετάσχουν στις σε χιλιάδες δράσεις, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες πριν την κρίσιμη συνάντησή τους στο Παρίσι. Σημειώνεται ότι πέρυσι, περισσότεροι από 700.000 πολίτες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα, και φέτος η κινητοποίηση αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Αθήνα: πρόγραμμα δράσης

10:30 – 12:00 «Ζωγραφίζουμε για το Κλίμα» και άλλες συμμετοχικές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά

12:00 – 13:00 «Περπατάμε για το κλίμα» μέχρι τη Βουλή μέσα από τα όμορφα στενά της Πλάκας – Σημείο συγκέντρωσης Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης

13:00 – 14:00 Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος

Σημειώνεται τέλος, ότι όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη μεγάλη παγκόσμια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here