Αρχική Ειδήσεις Ο θηλασμός αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού!

Ο θηλασμός αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού!

0
Διαφήμιση

Τα θετικά του θηλασμού έχουν αναφερθεί σε πάμπολλες μελέτες σχετικά με τη υγεία του βρέφους στη μετέπειτα ζωή του.

Ωστόσο, υπάρχουν και μελέτες που αναφέρουν ότι ο θηλασμός είναι ευεργετικός και για τη θηλάζουσα μητέρα, καθώς όπως λένε την προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου. Σε μια σημαντική μετανάλυση που έγινε αποδεικνύονται οι ευεργετικές δράσεις του θηλασμού.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Yale μελέτησαν τα ευρήματα ερευνών που έγιναν με τη σύμπραξη Ηνωμένων Πολιτείες και Κίνας και διαπίστωσαν, ότι υπάρχει σημαντική μείωση της εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε μητέρες που έχουν θηλάσει τα παιδιά τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο «American Journal of Epidemiology», οι αμερικάνοι επιστήμονες επέλεξαν να μελετήσουν πάνω από 800 γυναίκες από την Κίνα καθώς εκεί θηλάζουν τα παιδιά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα ευρήματα των ερευνών έδειξαν ότι η μείωση των περιστατικών του καρκίνου του μαστού συμβαίνει στις μητέρες που θηλάζουν όχι μόνο όταν είναι σε νέες ηλικίες πριν την εμμηνόπαυση αλλά και όταν βρίσκονται σε μετεμμηνοεπαυσιακή ηλικία και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για τους επιστήμονες.

Παρατήρησαν μάλιστα, ότι γυναίκες που θήλαζαν τα παιδιά τους για 2 χρόνια ή και περισσότερο είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με αυτές που δεν θήλασαν καθόλου τα παιδιά τους.

Διαφήμιση