Αρχική Ειδήσεις Καταπολεμάει την άνοια και βοηθάει τη μνήμη η… σαμπάνια

Καταπολεμάει την άνοια και βοηθάει τη μνήμη η… σαμπάνια

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ στην Αγγλία η κατανάλωση σαμπάνιας βοηθά στην καταπολέμηση της άνοιας!

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, 3 ποτηράκια σαμπάνια βελτιώνουν τη χωρική μνήμη, που βοηθά στον προσανατολισμό του ατόμου.

Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκαν αρουραίοι ενώ η σαμπάνιες ήταν των ποικιλιών Pinot Noir και Pinot Meunier, καθώς τα συγκεκριμένα σταφύλια περιέχουν φαινολικά οξέα, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον εγκέφαλο των αρουραίων ενώ είχαν καταναλώσει σαμπάνιακαι παρατήρησαν αυξημένη ποσότητα πρωτεϊνών που διεγείρουν το σχηματισμό δικτύων των νευρικών κυττάρων και εμπλέκονται στη μνήμη και τη μάθηση.

Ειδικότερα, είχαν αυξημένη την πρωτεΐνη δυστροφίνη, η οποία ενεργοποιείται στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου και προστατεύσει από την απώλεια της συλλογιστικής ικανότητας και της χωρικής μνήμης.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα ωστόσο, θα πρέπει όπως είπαν να γίνει μελέτη σε ανθρώπους για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα.

Διαφήμιση