Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Η ελιά και το ελαιόλαδο Χαλκιδικής προσέλκυσαν το ενδιαφέρον στην 31η Philoxenia

Η ελιά και το ελαιόλαδο Χαλκιδικής προσέλκυσαν το ενδιαφέρον στην 31η Philoxenia

0
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή διατροφή: Γεύση, Υγεία, Ποιότητα Ζωής» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και τον Αγροτικό συνεταιρισμό Κριτσάς στο πλαίσιο του Έργου “Δράσεις Προβολής και Προώθησης Προϊόντων Ελιάς» (IOC -PROM2015).

To περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών που με έκπληξη διαπίστωναν την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου, τα οποία πλαισιωνόταν από εξαίρετα προϊόντα μεσογειακής διατροφής που παράγονται στο νομό Χαλκιδικής.

Η πλειοψηφία των παραγωγών και μεταποιητών συμμετείχε τόσο με προϊόντα όσο και με την φυσική τους παρουσία.

Οι επισκέπτες εκτός από την επαφή με τα προϊόντα και τους εκθέτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε επίδειξη γευσιγνωσίας ελιάς και ελαιολάδου αλλά και να δοκιμάσουν εδέσματα με ελιά και ελαιόλαδο Χαλκιδικής που επιμελήθηκαν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Παράλληλα, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» επιστημονική ημερίδα με θέμα «Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή διατροφή: Γεύση, Υγεία, Ποιότητα Ζωής», με ομιλητές διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της έρευνας, της υγείας, της εκπαίδευσης, και του τουρισμού από όλη τη χώρα.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κ. Μακεδονίας και ιατρός καρδιολόγος, Δρ. Ι. Ταχματζίδης, ο οποίος ήταν και ένας εκ των εισηγητών της επιστημονικής ημερίδας, με θέμα της ομιλίας του: «Τα ελαιοκομικά προϊόντα στην ανθρώπινη υγεία και διατροφή».

 

 

Πηγή: halkidikinow

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here