Αρχική Ειδήσεις Grivalia: Ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του χαρτοφυλακίου της

Grivalia: Ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του χαρτοφυλακίου της

0

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της προχωρά η εταιρεία επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία Grivalia Properties, με στόχο την αναβάθμιση του εργασιακού χώρου των μισθωτών της και την οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητάς της.

Συγκεκριμένα, το κτήριο Kifissias Plaza είναι το πρώτο από τα ακίνητα της Grivalia Properties που επιλέχθηκε για ενεργειακή αναβάθμιση και πιστοποίηση, μία επένδυση που αναμένεται να ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ. Το εκσυγχρονισμένο κτίριο μετονομάζεται σε Green Plaza και όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το πρώτο «πράσινο» κτήριο στην Ελλάδα που θα έχει πιστοποιηθεί κατά LEED for Core & Shell, την ειδική έκδοση του LEED για ακίνητα τα οποία προορίζονται για μίσθωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2014, εστιάζοντας μεταξύ άλλων, στην οικολογική αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της.

Οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, δημιουργία εξωτερικής σκίασης, επανασχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου, κατασκευή «πράσινων» δωματίων, θερμομόνωση των κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού και εγκατάσταση χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης φωτισμού LED στους κοινόχρηστους χώρους.

Η αναβάθμιση του Green Plaza αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016, έτος κατά το οποίο η Grivalia σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση συνολικά 4 κτιρίων του χαρτοφυλακίου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here