Αρχική Ειδήσεις Έξι εμπορικές διαδρομές στην Αθήνα

Έξι εμπορικές διαδρομές στην Αθήνα

0
Διαφήμιση

Έξι βόλτες στις αγορές της Αθήνας, έξι «Επιχειρηματικές Διαδρομές», βάζει στον χάρτη της Αθήνας, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, ενώ προχωράει και η οργάνωση των “Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου” σταδιακά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Τα πιλοτικά προγράμματα για τα έξι ανοικτά κέντρα εμπορίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα έργα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και “δουλεύουν πυρετωδώς αυτό το διάστημα οι εμπορικοί σύλλογοι και οι δήμοι προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο και να εκταμιευτούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ” όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των επιχειρηματικών διαδρομών ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Σχετικά με τις “επιχειρηματικές βόλτες”, όπως είπε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ) Βάλια Αρανίτου, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, ολοκληρώθηκε μία εκτεταμένη μελέτη στο πλαίσιο του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς και από ευρωπαϊκούς πόρους, εντόπισε και προτείνει στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης 6 εμπορικές διαδρομές, 6 βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Καθεμία από αυτές έχει έναν ιδιαίτερο θεματικό χαρακτήρα, αφού συγκεντρώνει πολλά καταστήματα με το ίδιο αντικείμενο και γειτνιάζει και με θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

“Σε όλες, όμως, μπορεί κανείς να βρει την ομορφιά της Αθήνας, σε χώρους πολιτισμού και πνεύμονες αναψυχής. Αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες όχι μόνο για έναν ωραίο περίπατο, αλλά και για να ανακαλύψει (ή να ξανα-ανακαλύψει) κανείς τη σύγχρονη Αθήνα” όπως είπε η ίδια.

Οι επιχειρηματικές διαδρομές

Η πρώτη διαδρομή αφορά στην ακριβή ένδυση και υπόδηση είναι στο Κολωνάκι (συμμετέχουν 20 επιχειρήσεις),

η δεύτερη διαδρομή αφορά τα παραδοσιακά τρόφιμα και την εστίαση (ταβέρνες, εςτατόρια) από την Ομόνοια προς την Κεντρική Αγορά (συμμετέχουν 33 επιχειρήσεις),

η τρίτη βόλτα είναι για δώρα στην περιοχή της Πλάκας για τουριστικά είδη και ελληνική τέχνη (συμμετέχουν 18 επιχειρήσεις),

η τέταρτη διαδρομή είναι στα Εξάρχεια και αφορά βιβλιοπωλεία και καταστήματα δίσκων και αφισών (συμμετέχουν 34 επιχειρήσεις),

η πέμπτη βόλτα είναι η “κλασική” βόλτα στην ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου (οδοί Ερμού, Περικλέους, Ευαγγελίστριας, Αγίου Μάρκου και συμμετέχουν 17 επιχειρήσεις) που αφορά δερμάτινα είδη και υπόδηση και

η έκτη διαδρομή για ένδυση και υπόδηση σε προσβάσιμες τιμές αφορά στη μεικτή αγορά της Πατησίων και την Κυψέλη (συμμετέχουν 9 επιχειρήσεις).

Για το έργο σχεδιάζεται τώρα ένας χάρτης που θα διανέμεται σε τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία κλπ ενώ πληροφορίες υπάρχουν και στο διαδίκτυο (www.agora-athina.gr) ενώ σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις στις συγκεκριμένες διαδρομές.

Η δράση έρχεται ως αντιστάθμισμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Θωμάς Χατζηχρήστος, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου απο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ανέφερε ότι η επιλογή έγινε με βάση την πυκνότητα των συναφών επιχειρήσεων, τους χώρους πρασίινου και πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι οι διαδρομές αυτές συνδιάζονται και με άλλες τέσσερις ανεξάρτητες διαδρομές που έχει χαρτογραφήσει η ΓΣΕΒΕΕ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here