Αρχική Ειδήσεις Άνοιξε τις πόρτες του το Εργοστάσιο Σοκολάτας στην Αθήνα

Άνοιξε τις πόρτες του το Εργοστάσιο Σοκολάτας στην Αθήνα

0
Διαφήμιση

Τις πύλες του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξένησε συνολικά περισσότερους από 350.000 επισκέπτες σε διάστημα περίπου 7 μηνών, άνοιξε το πιο λαχταριστό θεματικό πάρκο, με το Εργοστάσιο και το Μουσείο Σοκολάτας.

«Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, καθώς μαζί με το χριστουγεννιάτικο πάρκο του “Αστερόκοσμου”, σηματοδότησε την είσοδό μας σε ένα διαφορετικό πεδίο, πέραν της αμιγώς εκθεσιακής μας δραστηριότητας, αυτό της δημιουργίας θεματικών πάρκων» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας και προσέθεσε:

«Η απόφασή μας να επαναλάβουμε το εγχείρημα αυτό στην Αθήνα δημιουργεί νέες προκλήσεις για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα που διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό του εντός και εκτός συνόρων.

Αποδείξαμε πως η ΔΕΘ-Helexpo μπορεί να διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ευρωπαϊκά πολυγεγονότα, πέραν των κλαδικών εκθέσεων και της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου, και συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο. Άλλωστε, ήδη μελετούμε και νέες ανάλογες δράσεις στο προσεχές διάστημα».

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.

Σημειώνεται ότι στο Εργοστάσιο λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια (workshops), ενώ το ποικίλο πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα ελληνικά, στα αγγλικά, καθώς και στη νοηματική γλώσσα, αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση.

Όλοι οι χώροι του Εργοστασίου είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 9:00-19:00, το Σάββατο από τις 11:00-21:00 και την Κυριακή από τις 11:00-19:00.

Η γενική είσοδος έχει εισιτήριο 7 ευρώ/άτομο, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ είναι 5 ευρώ/άτομο, το οικογενειακό εισιτήριο (για 3 ή 4 έάομα) είναι 20 ευρώ, ενώ για τα σχολεία και τις μεγάλες οργανωμένες επισκέψεις είναι 5 ευρώ/άτομο.

Διαφήμιση