Αρχική Ειδήσεις Το ελληνικό θέατρο “κατακτάει” το Ντουμπάι

Το ελληνικό θέατρο “κατακτάει” το Ντουμπάι

0
Διαφήμιση

Η ομάδα Scenes & Skenes αποτελεί μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2015 στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η ιδρύτρια της Βίκυ Κουμούτσου, είναι επαγγελματίας ηθοποιός και θεατρολόγος, με πολυετή παρουσία στο χώρο σε σίριαλ, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες στην Ελλάδα.

Όραμά της ειναι η καλλιτεχνική έκφραση, η επαφή και η προώθηση του ελληνικού θεατρικού πολιτισμού, σε μια περιοχή με μεγάλη δίψα για κάθε ειδών καλλιτεχνικών δρωμένων.

“Είναι συγκινητικό να συνειδητοποιείς πόσα κοινά έχεις με ανθρώπους που βρέθηκαν μακριά από τη χώρα τους ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικά στάδια στη ζωή τους.

Το Θέατρο και γενικότερα η τέχνη, έχει την μαγική ικανότητα να γίνεται το νήμα το οποίο μας συνδέει και μας επιτρέπει να διατηρούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα ενώ παράλληλα να ψυχαγωγούμε και να προβάλλουμε την ελληνική μας κουλτούρα”, εξηγεί η Κουμούτσου.

Η ομάδα απαριθμεί δέκα ερασιτέχνες ηθοποιούς oι οποίοι αφιερώνουν προσωπικό τους χρόνο και δουλεύοντας με επαγγελματικά κριτήρια, έχουν σαν στόχο την ψυχική εκτόνωση και έκφραση καθώς και τη δημιουργία ενός άρτιου και ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος για την ελληνική κοινότητα στα Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι εξωτερικοί συνεργάτες διάφορων ειδικοτήτων, (παραγωγός, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, graphicdesigner, φωτογράφος) που με την πολύτιμη βοήθεια τους συνεισφέρουν καταλυτικά στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Όλα τα μέλη της ομάδας, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, έχουν επίσης την βαθιά επιθυμία μέσα από όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία να καταφέρουν να δώσουν έστω και ένα μικρό χαμόγελο σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το χρειάζονται, ενισχύοντας έτσι την μη κερδοσκοπική οργάνωση Emfasis Foundation.

Πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων του εξωτερικού, γεννήθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε καυτά κοινωνικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας όπως η αστεγία, η έλλειψη ιατρικής ασφάλισης, η επιβίωση μονογονεϊκών οικογενειών, εργαζόμενων παιδιών κλπ.

Το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της Scenes & Skenes αυτή τη σαιζόν θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι στο θέατρο Ductac, με την ξεκαρδιστική κωμωδία των Ρήγα Αποστόλου, “ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”.

Ένα χειροκρότημα λοιπόν στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομάδας, όπου με πάθος, τρέλα, δυνατά συναισθήματα και όλη της τη ψυχή κάνει το πρώτο της θεατρικό εγχείρημα με μοναδικό όνειρο την προβολή του ελληνικού θεάτρου εκτός συνόρων.

Διαφήμιση