Αρχική Ειδήσεις Τα τεράστια οφέλη για τον οργανισμό από ένα ποτήρι νερό

Τα τεράστια οφέλη για τον οργανισμό από ένα ποτήρι νερό

0
Διαφήμιση

Και ενώ φυσικά ένα ποτήρι νερό είναι καλό ανά πάσα στιγμή, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως είναι ευεργετικό για την υγεία σας, όταν το πίνετε το πρωί με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι. Δείτε γιατί:

Το νερό, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη ζωή. Το σώμα σας, εξαρτάται από το νερό για κάθε χημική αντίδραση που πραγματοποιεί. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό, σε περίπου 75% του συνολικού βάρους.

ΠΕΨΗ: Το να πίνετε νερό μόνο με κάθε σας γεύμα δεν είναι ιδεατό, καθώς μπορεί να αποδυναμώσει τα πεπτικά υγρά και να διαταράξει το στομάχι σας. Αυτός είναι ο λόγος που το να πιείτε νερό μόλις ξυπνήσετε είναι τόσο ιδανικό. Το στομάχι σας είναι άδειο και έτσι το νερό δεν θα εμποδίσει την πέψη.

ΣΤΟΜΑΧΙ: Το νερό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οξύτητας του στομάχου και συνεπώς της καούρας. Το στομάχι σας είναι η κύρια πηγή υδροχλωρικού οξέος στο σώμα σας και το εκκρίνει τη νύχτα.

Χωρίς τροφές μέσα στο στομάχι, για να αραιώσουν το οξύ, η καούρα είναι πιο πιθανό να σας συμβεί πρωινές ώρες. Αν πιείτε νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε, μπορεί να μειώσετε το επίπεδο της οξύτητας στο στομάχι σας.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΤΕΡΟΥ: Το νερό βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, και όταν πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί, μπορεί να σας βοηθήσει στην τόνωση της κινητικότητας του εντέρου.

Το σώμα σας εξαρτάται τις τακτικές συσπάσεις που συμβαίνουν στο παχύ και λεπτό σας έντερο, προκειμένου οι τροφές να απορροφηθούν. Αυτές οι συστολές, εξαρτώνται από αυτό που είναι γνωστό ως γαστροκολικό αντανακλαστικό. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεστε αρκετό νερό.

Διαφήμιση