Αρχική Ανακύκλωση Τα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αστικά απόβλητα

Τα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αστικά απόβλητα

0
Διαφήμιση

“Τα σκουπίδια δεν τα στέλνει ο Θεός. Οι πολίτες τα κάνουν και θα πρέπει να είναι πιο λογικοί. Όχι να τα πετούν όπου να ‘ναι και όποια ώρα να ‘ναι”. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή συζήτηση για τη διαχείριση αστικών αποβλήτων στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας, του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται στο δημαρχείο.

Ο κ. Μπουτάρης, αφού τόνισε πως “σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχει ωράριο για να κατεβάζουν οι δημότες τα σκουπίδια”, στην παρέμβασή του υπογράμμισε πως “δεν είναι εύκολο πράγμα να αλλάξεις συνήθειες ετών”.

“Όπως μας κόλλησαν το μνημόνιο και πρέπει να κάνουμε δύο – τρία πράγματα να γίνουμε άνθρωποι, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τα απορρίμματα. Αλλιώς θα είμαστε μόνιμα μια πόλη που θα παραπονιόμαστε και θα συνεχίσουμε να πετάμε τα σκουπίδια κάτω” υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Την κεντρική εισήγηση για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο οποίος στάθηκε στους εννέα άξονες στρατηγικής διαχείρισης απορριμμάτων για το διάστημα 2014 – 2020 που είναι:

εκσυγχρονισμός της συλλογής και αποκομιδής, διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, ενίσχυση της επαναχρησιμοποίησης, χωριστή συλλογή και αξιοποίηση βιολογικών αποβλήτων, υποστηρικτικές υποδομές και δράσεις, δημοσιότητα- ευαισθητοποίηση, θεσμική υποστήριξη και επιχειρησιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών, τιμολογιακή πολιτική και τοπική συμφωνία για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Παππάς ανέφερε πως η διοίκηση τα τελευταία χρόνια “μείωσε τα δημοτικά τέλη σε βαθμό κακουργήματος”, επανέλαβε την επιδίωξη να αυξηθούν τα ανακυκλώσιμα από το 12% που είναι σήμερα στο 20% στο τέλος του χρόνου, ενώ μίλησε για αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας με οχήματα νέα αντιρυπαντικής τεχνολογίας, κόστους 13,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένονται σύντομα στους δρόμους.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), Δημήτρης Παπασωτηρίου, χαρακτήρισε το Δήμο Θεσσαλονίκης από τους “κορυφαίους” της ανακύκλωσης, ενώ ο Ιωάννης Καραγώγος, υπεύθυνος Β. Ελλάδος για την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, στάθηκε στη συγκέντρωση δύο τόνων λαμπτήρων ετησίως στην πόλη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία για περιβαλλοντική ζημιά εξετάζει το ECOCITY
Επόμενο άρθροΑνακαλύφθηκε νέος τρόπος καταπολέμησης του AIDS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ