Αρχική Καταστροφές Καταγγελία για περιβαλλοντική ζημιά εξετάζει το ECOCITY

Καταγγελία για περιβαλλοντική ζημιά εξετάζει το ECOCITY

0
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η Επιτροπή του ECOCITY που χειρίζεται το θέμα της των επιπτώσεων της πετρελαιοκίνησης στον εισπνεόμενο αέρα στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας. Διότι για πολλά χρόνια επισημαίνει συνεχώς τα προβλήματα με τις διαφορές μεταξύ των τιμών των εκπομπών των πετρελαιοκινήτων οχημάτων που δίδονται από τα εργαστήρια, και των ρύπων που εκπέμπονται στις πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση της VW για ανάκληση των προβληματικών πετρελαιοκίνητων επιβατικών οχημάτων με σκοπό τη διόρθωση του λογισμικού, είναι μία νομική υποχρέωση έναντι των αγοραστών των αντίστοιχων οχημάτων. Ανάλογη ενέργεια θα κάνουν όπως αναμένεται και οι άλλες εταιρείες του ομίλου (AUDI, SEAT, SKODA ) καθώς και κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία που πιθανόν να ακολούθησε ανάλογη πρακτική εξαπάτησης.

Όμως η ανάκληση αυτή, δεν λύνει το πρόβλημα της ζημιάς που έγινε ήδη στο Περιβάλλον και στην Υγεία των κατοίκων των περιοχών που κυκλοφορούν τα συγκεκριμένα οχήματα. Είναι απαραίτητο να εξεταστεί η άσκηση επιβολής των κυρώσεων που προβλέπουν η Ευρωπαϊκή Οδηγία, αλλά και η Ελληνική νομοθεσία, για τις περιπτώσεις που διαπιστώνεται περιβαλλοντική ζημιά.

Το ECOCITY εξετάζει την υπόθεση για την Ελλάδα και στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν πωλήσεις οχημάτων με “πειραγμένο“ λογισμικό καταγραφής εκπομπής των επικίνδυνων ρύπων στην χώρα μας, θα καταθέσει τη νομική καταγγελία για την περιβαλλοντική ζημία και τις αναμφισβήτητες σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα επιπτώσεις, που είναι βέβαιο πως υπήρξαν στον εισπνεόμενο αέρα πόλεων της χώρας, όπου κυκλοφορούν τα πετρελαιοκίνητα.

Παράλληλα σκοπεύει να ζητήσει τη συνεργασία του Δικτύου Transport & Environment (T&E), του οποίου είναι μέλος και εκπρόσωπος στη χώρα μας, σε ευρύτερο επίπεδο για το θέμα. Επιπλέον θα αναμένει τα στοιχεία που θα δώσει στη δημοσιότητα η KOSMOCAR, σύμφωνα με δήλωση που αναφέρθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης από τον εκπρόσωπό της, για να τα συμπεριλάβει στην τελική εκτίμηση για ότι συνέβη τη χώρα μας.

Το πρόβλημα είναι φανερό πως έχει σοβαρές διαστάσεις και η αμηχανία που παρατηρείται ως προς τη λήψη μέτρων, δεν βοηθά στη λύση, αντίθετα εξυπηρετεί όσους προσδοκούν ότι το ζήτημα θα ξεχαστεί.

Κάθε ανοχή σε απάτη και σκάνδαλα, που έχουν επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία είναι ανεύθυνη, ζημιώνει το κύρος της πολιτείας και είναι επικίνδυνη για τη ζωή μας.

Διαφήμιση