Αρχική Ειδήσεις «Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο»

«Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο»

0

Με την παρουσία του πολυβραβευμένου συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματός του «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο».

Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Μαρίνα Κατσάνου και Μαρία Καρατζογιάννη ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας θα αναλύσει το μυθιστόρημά του και τα ερεθίσματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γύρω από την ιστορία της ιατρικής και της Ευρώπης, ένα χρονικό της νοσταλγίας του Θεού και της συνάντησης των θρησκειών, ένα οδοιπορικό στη μελαγχολία, στην αναζήτηση της φιλοσοφικής καταφυγής, στον άλλο άνθρωπο και στο πρόσωπό του.

Οι τόποι των ταξιδιών αλλάζουν ραγδαία σε μια πλούσια σκηνογραφία: μια διάβαση στις Άλπεις, η Βενετία της παροικίας των Εβραίων και των Γραικών, η Θεσσαλονίκη του Σαμπετάι Σεβί, η Πάντοβα και το φημισμένο της πανεπιστήμιο, το Τζάντε, η πτώση του Χάνδακα, η Κωνσταντινούπολη των θαυμάτων, το Λονδίνο της νέας επιστήμης, τόποι της Γερμανίας, οι ρουμανικές χώρες των ορθόδοξων ηγεμόνων, η επικράτεια του Μεγάλου Πέτρου με τις στέπες και τα ξεχειλισμένα ποτάμια και, τέλος, ένα όρος που το είπανε άγιο.

Όλα είναι σκηνές από τη διάρκεια μιας ζωής• σκηνές μόνο, γιατί ακόμη και το μυθιστόρημα αδυνατεί να αναπαραστήσει τον ανθρώπινο βίο στην ολότητά του.

Για την εκδήλωση δεν θα αποσταλούν ιδιαίτερες ατομικές προσκλήσεις και, όπως πάντα, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here