Αρχική Ειδήσεις Νέα ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Νέα ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

0
Διαφήμιση

Ένα θεαματικό ταξίδι γνωριμίας με ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους είναι το θέμα της νέας ψηφιακής παράστασης με τίτλο «Παράξενοι κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα», που θα αρχίσει να προβάλει το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από την επόμενη εβδομάδα.

Από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από τη γεμάτη ηφαίστεια Ιώ έως τον υπόγειο ωκεανό που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα, η παράσταση αναδεικνύει τη θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το ηλιακό μας σύστημα.

Η επίσημη παρουσίαση της παράστασης θα γίνει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ενώ ειδικά για την πρεμιέρα ο δρ Μάνος Κιτσώνας, διευθυντής του Πλανηταρίου, ετοιμάζει μία έκπληξη για τους θεατές: ένα «ζωντανό» ταξίδι στο ηλιακό σύστημα με τη βοήθεια του προσομοιωτή του Πλανηταρίου.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 19:30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Η νέα ψηφιακή παράσταση, η οποία προτείνεται για παιδιά ηλικίας εννέα ετών και άνω, θα ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του Πλανηταρίου από τις 7 Οκτωβρίου.

Με την ευκαιρία της νέας ψηφιακής παράστασης, ο κ.Κιτσώνας δήλωσε ότι «πρόκειται για παραγωγή του δικού μας Πλανηταρίου, ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο».

Όπως είπε, «η συμβολή του Πλανηταρίου μας στην επιστημονική επιμόρφωση του κοινού της χώρας μας συνεχίζεται μέσα από τις ψηφιακές του παραγωγές, γνωστοποιώντας τα κατορθώματα της επιστήμης στο ευρύ κοινό και διαφωτίζοντάς το σχετικά με τη φύση της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας».

Διαφήμιση