Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Η FedEx προσφέρει 1 εκατ δολάρια για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη

Η FedEx προσφέρει 1 εκατ δολάρια για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη

0
Διαφήμιση

Σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά, αλλά και υποστήριξη στη μεταφορά ιατρικής βοήθειας και προμηθειών πρώτης ανάγκης, προσέφερε η FedEx Corp για τις χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη και για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών που επηρεάστηκαν από την ανθρωπιστική κρίση.

«Η FedEx συμπαραστέκεται σε εκείνους που καταφθάνουν στην Ευρώπη για να διαφύγουν τις διενέξεις και υποστηρίζει τις κοινότητες που επηρεάζονται εξίσου από αυτήν την κρίση», σχολίασε ο David Binks, πρόεδρος της FedEx Express στην Ευρώπη.

«Συνεργαζόμαστε με μη κυβερνητικούς οργανισμούς και χρησιμοποιούμε το παγκόσμιο δίκτυό μας και διαθέσιμους πόρους για τη μεταφορά και παροχή άμεσης βοήθειας σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο – δημιουργώντας βασική υποδομή για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.»

Ο χρόνος έχει σημασία όταν πρόκειται για παροχή βοήθειας, γι’ αυτό η FedEx κινητοποίησε το Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας με τη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνιών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρής Ημισελήνου (IFRC).

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει επίσης τις υπάρχουσες σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς, όπως οι Direct Relief και Heart to Heart International, συνεργαζόμενη στενά με τους κατά τόπους συνεργάτες της στις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο.

Αξιοποιώντας τη συνεισφορά της εταιρείας σε χρήμα και υπηρεσίες μεταφοράς, η FedEx θα προσφέρει άμεση ανακούφιση και μακροπρόθεσμη υποστήριξη στους πληγέντες. Συγκεκριμένα, οι παροχές περιλαμβάνουν:

Την προσφορά ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά στη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνιών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρής Ημισελήνου (IFRC), ως ανταπόκριση στην παγκόσμια έκκληση για βοήθεια στις Ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβάνοντας τις: Ιταλία, Ελλάδα, Σερβία, Ουγγαρία και FYROM.

Τη μεταφορά, για λογαριασμό της Heart to Heart International, μεγάλων όγκων με βασικά πακέτα υγιεινής για χρήση επί τόπου από την International Medical Corps για την παροχή επείγουσας υγειονομικής περίθαλψης στους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τη μεταφορά, για λογαριασμό της Direct Relief, μεγάλων όγκων με βασικές προμήθειες για χρήση σε προσφυγικές κατασκηνώσεις στην Τουρκία, όπου φιλοξενούνται Σύριοι πρόσφυγες.

Συνεχείς δωρεές χρηματικών ποσών στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και το Ετήσιο Πρόγραμμα Προσφοράς για Καταστροφές, που υποστηρίζει το έργο του Ερυθρού Σταυρού τοπικά στην Ευρώπη.

Η FedEx θα προσφέρει επίσης «τσάντες για το μέλλον» στους μικρούς πρόσφυγες της τρέχουσας κρίσης. Κάθε τσάντα περιέχει παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που βοηθούν τα παιδιά να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον. Αυτή η πρωτοβουλία υλοποιείται με τη συνεισφορά των εργαζομένων της FedEx.

Η FedEx αντιπροσωπεύεται στην Ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Orbit Couriers, εταιρεία του Ομίλου Ορφέας Βεϊνόγλου.

Διαφήμιση