Αρχική Καταστροφές Η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος προκαλεί θανάτους

Η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος προκαλεί θανάτους

0
Διαφήμιση

Η αύξηση της θερμοκρασίας στο περιβάλλον προκαλεί αύξηση των θανάτων ειδικά τους μήνες που κάθε χώρα έχει το δικό της καλοκαίρι.

Σύμφωνα με μελέτη που έκαναν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, για τις καιρικές συνθήκες και το πόσο επιδρούν στην υγεία, παρόλο που τους μήνες που κάνει κρύο αυξάνονται οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις, του μήνες που επικρατεί καύσωνας αυξάνονται οι θάνατοι πολύ περισσότερο και από πολλές διαφορετικές αιτίες.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τις θερμοκρασίες σε 50 πόλεις των ΗΠΑ και ανέλυσαν δεδομένα από 6,5 εκατομμύρια άτομα που απεβίωσαν από τα τέλη της δεκαετίας τους ’80 μέχρι τις αρχές της νέας χιλιετίας.

Διαπίστωσαν ότι στις περιόδους που είχε χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνονταν κατά 1,59% οι θάνατοι από έμφραγμα του μυοκαρδίου και καρδιακή προσβολή. Στις περιόδους καύσωνα όμως τα ποσοστά θανάτων αυξάνονταν κατά 5,75%.

Οι επιστήμονες επισήμαναν επίσης ότι οι επιδράσεις του κρύου ήταν παρόμοιες σε κάθε πόλη ενώ αντίθετα η επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών είχε πολλές διαφορές μεταξύ των πόλεων και των κατοίκων.

Για παράδειγμα, ακόμα και τα πιο ήπια καλοκαίρια που η ζέστη δεν ήταν τόσο μεγάλη οι μεγαλουπόλεις αντιμετώπιζαν προβλήματα καθώς υπάρχει πάντα πολύ πληθυσμός και όχι επαρκείς εγκαταστάσεις κλιματισμού. Το χειρότερο δε, είναι ότι οι θερμοκρασίες στον πλανήτη αυξάνονται περισσότερο όσο αυξάνονται και οι εγκαταστάσεις κλιματιστικών.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι μέχρι το 2100 αναμένεται να αυξηθεί ο μέσος όρος της θερμοκρασίας της γης από 1,7 έως 4,9 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα επιφέρει περισσότερες καλοκαιρινές μέρες, πιθανότατα με καύσωνες και λιγότερες χειμερινές γεγονός που αναμένεται να χαλάσει εντελώς της ισορροπία στο περιβάλλον.

Διαφήμιση