Αρχική Καινοτομία “Green Pork” δημιούργησε το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου

“Green Pork” δημιούργησε το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου

0
Διαφήμιση

«Το πράσινο χοιρινό – Green Pork», το κρέας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι το αποτέλεσμα ενός καινοτόμου ερευνητικού έργου που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με γνωστή βιομηχανία.

Οι ερευνητικές μέθοδοι, για την παραγωγή πράσινου χοιρινού κρέατος και τα τελικά αποτελέσματα του έργου, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου της ‘Αρτας στις 7 το απόγευμα.

Το έργο, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Ηπείρου, ΑΕΙ της Ελλάδας και Πανεπιστημίων της Κίνας, όπως και της Ελληνικής Βιομηχανίας Κρέατος, για την ανάδειξη και διακριτή παραγωγή του Ελληνικού χοιρινού κρέατος και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΤΕΙ Ηπείρου, σημειώνεται πως η έννοια των ειδικών ποιοτικών παραμέτρων, της χρήσης πρωτεϊνικών διατροφικών πηγών από τη χώρα του προτύπου παραγωγής, με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και της μεθοδολογίας, μπορεί να οδηγήσει το Εθνικό αυτό πρότυπο, σε Ευρωπαϊκή στρατηγική.

Μάλιστα όπως σημειώνεται, μπορεί να κάνει την τοπική παραγωγή, εξαιρετικά εξωστρεφή, εξαγωγική δύναμη και αναγνωρίσιμη, καθώς και την Ήπειρο πρωτοπόρα στην καινοτομία παραγωγής “πράσινου κρέατος”, αφού παράγει περίπου, το 17% της Ελληνικής παραγωγής χοιρινού.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Γιάννης Σκούφος.

Διαφήμιση