Αρχική Ειδήσεις Για 9η χρονιά το HighTech Eco Mobility Rally

Για 9η χρονιά το HighTech Eco Mobility Rally

0
Διαφήμιση

Ένα ξεχωριστό ράλι αυτοκινήτων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο όσο παραβρέθηκαν στο ετήσιο ραντεβού των ευαισθητοποιημένων αυτοκινητιστών παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα διεθνή αγώνα ακριβείας (regularity rally) που εντάσσεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καθαρών Αυτοκινήτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA και διοργανωτής του είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο).

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οδηγοί αγώνων ή κάτοχοι «καθαρού» αυτοκινήτου.

Ως «καθαρά» νοούνται τα υβριδικά αυτοκίνητα, αυτά που χρησιμοποιούν υγραέριο, φυσικό αέριο ή βιοκαύσιμα, καθώς επίσης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με συσσωρευτές ή ενεργειακά στοιχεία.

Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν συνολικά 24 οχήματα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, με πληρώματα από την Ελλάδα και άλλες 5 χώρες.

Οι διεθνείς συμμετοχές  προέρχονται από την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία και Βουλγαρία.

Οι εκκινήσεις και ο τερματισμός των οχημάτων έγιναν από την πλατεία Συντάγματος και οι  ειδικές διαδρομές στις οποίες δοκιμάστηκαν οι οδηγοί των οχημάτων είναι διαφορετικές ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου ( ηλεκτροκίνητα (IIIA) και υβριδικά- εναλλακτικής μορφής ενέργειας (VII & VIII). 

Δεν ξεπερνούν την μέση ταχύτητα των  40 χιλιόμετρων και ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής η ταχύτητα μπορεί να μειωθεί περισσότερο.

Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας (IIIA) διένυσαν συνολική απόσταση 187,57km ενώ τα υπόλοιπα αυτή των 545,25km. Οι περισσότερες διαδρομές είναι εντός της Αττικής με μία μόνο να φθάνει ως την Βοιωτία.

Την Κυριακή από τις 5μμ όσοι θα παρευρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ροκ μουσική από το συγκρότημα «Κρυστάλλινες Σκιές» η οποία συνεχίστηκε έως τον τερματισμό των οχημάτων. 

Διαφήμιση