Αρχική Ειδήσεις Μπρόκολο: Το λαχανικό που καταπολεμά τις ασθένειες

Μπρόκολο: Το λαχανικό που καταπολεμά τις ασθένειες

0
Διαφήμιση

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατηγορία των λαχανικών.

Είναι γνωστό ότι το μπρόκολο έχει περισσότερη βιταμίνη C σε σύγκριση με το πορτοκάλι. Επίσης περιέχει αρκετή ποσότητα ασβεστίου που περιέχεται σε αφθονία στο μητρικό γάλα.

Και μόνο η παρουσία τόσων πολλών προτερημάτων συντελεί ώστε το μπρόκολο να βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας. Περιέχει συστατικά που καταπολεμούν θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Οι βλαστοί από το μπρόκολο έχουν μεγαλύτερη αντικαρκινική δράση από ότι το ώριμο μπρόκολο. Τρώγοντας βλαστούς μπρόκολου συστηματικά προλαμβάνετε τον καρκίνο του στομάχου.

Επιπλέον, μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους. Το δέρμα που έχει καταστραφεί από τον ήλιο ανακουφίζεται ελαφρώς, αφού το μπρόκολο το προστατεύει προφυλάσσοντας σας από ασθένειες όπως ο καρκίνος του δέρματος.

Τα καρδιακά προβλήματα μειώνονται και οι πιθανότητες καρδιακών νοσημάτων περιορίζονται στο ελάχιστο.

Αν θέλετε να βελτιώσετε το πρόβλημα του καταρράκτη, αρχίστε να καταναλώνετε βλαστούς μπρόκολου δύο φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται δραματικά και οι πιθανότητες να αποκτήσετε καταρράκτη, ενώ η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων μπρόκολου δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω του ψευδάργυρου και των υπόλοιπων – απαραίτητων για τον οργανισμό – μετάλλων που περιέχει.

Θα έπρεπε να θεωρείται δώρο για πολλές εγκύους καθώς περιέχει φολικό οξύ, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο. Για αυτόν το λόγο η κατανάλωση μπρόκολου είναι πολύ σημαντική, αφού βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, χωρίς ανωμαλίες.

Το μπρόκολο κάνει πολύ καλό σε όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ η αφθονία του σε βιταμίνη C σας προφυλάσσει από τον πόνο της πολυαρθρίτιδας. Η ανεπαρκής ποσότητα βιταμίνης C είναι η κύρια αιτία που κάποιοι κάνουν εύκολα μελανιές, επομένως η κατανάλωση μπρόκολου βοηθά και στην καταπολέμηση αυτής της ανεπάρκειας.

Επίσης, βοηθά τους ασθενείς με άσθμα λόγω των αντιοξειδωτικών και των αντιφλεγμονωδών παραγόντων του, με αποτέλεσμα πολλά από τα προβλήματα του άσθματος να μειώνονται.

Η κατανάλωση ελαφρώς βρασμένου μπρόκολου κάνει πολύ καλό στις καούρες. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του υψηλού σακχάρου.

Διαφήμιση