Αρχική Ειδήσεις Ανοιχτές ημέρες άθλησης και υγείας: 3 διαδρομές σε 3 δήμους της Αττικής

Ανοιχτές ημέρες άθλησης και υγείας: 3 διαδρομές σε 3 δήμους της Αττικής

0
Διαφήμιση

Το σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου, άνθρωποι όλων των ηλικιών, είτε είναι ενεργοί στον αθλητισμό είτε όχι, μπορούν να συμμετάσχουν στις Ανοιχτές Ημέρες Άθλησης που πραγματοποιούνται σε 3 Δήμους της Αττικής με 3 Διαδρομές (τρέξιμο, ενεργό βάδισμα, ποδηλασία).

Στο Αττικό Άλσος Γαλατσίου, στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και στο Δήμο Λαυρεωτικής, ενήλικες και παιδιά θα τρέξουν, θα περπατήσουν και θα κάνουν ποδήλατο σε προκαθορισμένες διαδρομές και σε ασφαλές περιβάλλον, συνοδεία γιατρών, φυσικοθεραπευτών και γυμναστών.

Και όσοι δεν έχουν δικά τους ποδήλατα… δεν χρειάζεται να ανησυχούν, γιατί έχουν φροντίσει οι διοργανωτές.

Οι Ανοιχτές Ημέρες Άθλησης εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΕυΚίνησις» της Περιφέρειας Αττικής το οποίο στοχεύει στην προαγωγή της Υγείας και θέλει να ενημερώσει και να αφυπνίσει τους πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθιστική ζωή και να τους παρακινήσει προς έναν πιο υγιή, ενεργό και αθλητικό τρόπο ζωής.

  • Αττικό Άλσος: Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στις 09:00, στην Κεντρική Είσοδο (γήπεδα)
  • Φιλοθέη – Ψυχικό: Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 09:00, στο Άλσος Εθνικής Τράπεζας (Πάρκο Πικιώνη)

Λαύριο: Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, στις 09:00, Πλατεία Ηρώων

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα ΕυΚίνησις

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η καθιστική ζωή αποτελεί πλέον ισάξιο κίνδυνο για την υγεία με το κάπνισμα και την παχυσαρκία.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση θέτοντας ως βασικό της στόχο την προαγωγή της υγείας στον εργασιακό χώρο και την προώθηση ενός νέου τρόπου ζωής με επίκεντρο την υγεία και την άθληση.

Το πρόγραμμα ΕυΚίνησις, με πλήθος δράσεων που υλοποιούνται τόσο στον ίδιο των εργασιακό χώρο των πολιτών, όσο και εκτός αυτού, ενημερώνει τους πολίτες και τους παρακινεί στο μοντέλο της δια βίου άθλησης.

Η πρώτη δράση ήταν η δημιουργία του Αθλητικού Χάρτη της Περιφέρειας Αττικής. Πλέον, στην ιστοσελίδα του προγράμματος, στο eykinisis.gr, υπάρχει μία πλήρης καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες προβάλλονται με τη μορφή διαδραστικού χάρτη.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι, οι οποίοι ασκούν καθιστικό επάγγελμα για τη σωστή εφαρμογή κινητικών διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Με τη συνδρομή καθηγητών φυσικής αγωγής, οι εργαζόμενοι εκπαιδεύθηκαν στο πως θα διενεργούν μόνοι τους συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορούν να κάνουν από την καρέκλα του γραφείου τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καταπόνηση του σώματος από την ακινησία.

Συνολικά εκπαιδεύθηκαν εργαζόμενοι σε 76 δήμους και περιφερειακές ενότητες, ενώ η συμμετοχή ξεπέρασε τα 700 άτομα. Υπήρξε και δεύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για τα σημεία του σώματος που επιβαρύνονται περισσότερο από την καθιστική ζωή.

Σε αυτό το δεύτερο κύκλο παρασχέθηκε ο απαιτούμενος εξοπλισμός, δηλαδή συνολικά 760 στρώματα γυμναστικής, 760 μπάλες πιλάτες και 760 μπάρες γυμναστικής.

Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον διαθέσιμα τα εργαλεία για να συνεχίσουν να ασκούνται. Ο Οδηγός Κινητικών Διαλειμμάτων, όπου παρουσιάζονται οι ασκήσεις που μπορούν να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο τους, είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο, όπως και το σχετικό video.

Η κορύφωση του προγράμματος ΕυΚίνησις, είναι το Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής, που θα γίνει το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Μία γιορτή για τον αθλητισμό και την υγεία, όπου χωρίς κανένα απολύτως κόστος, οι πολίτες της Αττικής μπορούν να συμμετάσχουν σε 11 αθλήματα, σε πλούσιο πρόγραμμα παράπλευρων δράσεων για τους ενήλικες και δραστηριοτήτων για παιδιά.

Το αθλητικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ. στίβο, γιόγκα, πιλάτες, ζούμπα, μεταξύ άλλων.

Διαφήμιση