Αρχική Ειδήσεις Άλλαξε η μέση ηλικία και πια ορίζεται στα… 35!

Άλλαξε η μέση ηλικία και πια ορίζεται στα… 35!

0
Διαφήμιση

Πιο γρήγορα από το παρελθόν φαίνεται ότι ωριμάζουμε, καθώς το νοητό όριο της μέσης ηλικίας από τα 40 έτη έχει πέσει στα 35, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

«Οι σημερινοί τριανταπεντάρηδες αισθάνονται τις πιέσεις της μέσης ηλικίας που παλαιότερα γίνονταν αισθητές μετά τα 40», εξηγεί το ολλανδικό κέντρο για την ποιότητα ζωής της εταιρείας Philips.

Σύμφωνα με την Κέιτι Χάρτλεϊ, διευθύντρια του κέντρου που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής, το οικονομικό άγχος και η αγωνία για την υγεία που συναντώνται μετά τα 40, αρχίζουν πλέον να «καταδιώκουν» τους ανθρώπους από τα 35 τους χρόνια.

Σε ποσοστό σχεδόν 80% οι 35άρηδες που ερωτήθηκαν από Ίδρυμα Philipsδήλωσαν ότι τους απασχολούν οικονομικά θέματα, ενώ τα τρία τέταρτα αυτών παραδέχθηκε ότι τους απασχολεί η υγεία τους.

Οι έννοιες αυτές, σύμφωνα με την έρευνα, έχουν συρρικνώσει την περίοδο της νεότητας κατά πέντε χρόνια, φέρνοντας τη μέση ηλικία πιο κοντά.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ερευνητών, οι οικονομικές έννοιες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση για τους Αμερικανούς, οι οποίοι δήλωσαν «προβληματισμένοι» σε ποσοστό άνω του 74% –διπλάσιο σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα το 2004.

Παρόμοιο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένο από την κατάσταση της υγείας τους και το βιοτικό τους επίπεδο. «Ο ρόλος των γιατρών παραμένει σημαντικός.

Το 55% των ερωτηθέντων εξακολουθούν να θεωρούν τους γιατρούς πρωταρχική πηγή ενημέρωσης, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται το διαδίκτυο», επισημαίνει η κα Χάρλεϊ.

«Η αρχική εντύπωση είναι ότι όλα βαίνουν καλώς. Όλοι αισθανόμαστε καλά με την υγεία και το βιοτικό μας επίπεδο. Εάν όμως κοιτάξει κανείς πιο βαθιά, θα δει ότι οι Αμερικανοί, εν προκειμένω, παλεύουν να ισορροπήσουν το χρόνο που αφιερώνουν στην οικογένεια και τη δουλειά τους, ενώ τα οικονομικά ζητήματα τους προκαλούν μεγάλο στρες», συμπληρώνει.

Διαφήμιση