Αρχική Ειδήσεις UNICEF: Στη Συρία σκοτώθηκαν παιδιά από πυρά όλμων

UNICEF: Στη Συρία σκοτώθηκαν παιδιά από πυρά όλμων

0
Διαφήμιση

Η UNICEF καταδικάζει, με τον πλέον έντονο τρόπο τις επιθέσεις με όλμους στις αστικές περιοχές στο Χαλέπι, που αναφέρεται ότι σκότωσαν τουλάχιστον 19 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 6 σε ένα φιλικό προς τα παιδιά χώρο που υποστηρίζει η UNICEF.

«Οι Φιλικοί προς τα Παιδιά Χώροι επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν και να έλθουν ξανά σε επαφή με την παιδική τους ηλικία, και να ξεχάσουν, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, τη φρίκη του πολέμου. Ποτέ δεν πρέπει να γίνονται στόχοι.

Αυτή η αποτρόπαια επίθεση δείχνει ότι ακόμη και η απλή πράξη του παιχνιδιού αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά στη Συρία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές τυφλές επιθέσεις έχουν αναφερθεί σε κατοικημένες περιοχές αμάχων που οδήγησαν στο θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων παιδιών.

Αυτές οι επιθέσεις τονίζουν την κατάφωρη περιφρόνηση για τους νόμους του πολέμου. Είναι μια σκληρή υπενθύμιση ότι πουθενά στη Συρία δεν υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά.

Η UNICEF καλεί όλα τα μέρη της σύγκρουσης στη Συρία να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών, όπως σχολεία, κλινικές και εγκαταστάσεις ύδρευσης, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Όλοι οι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή.»

Διαφήμιση