Αρχική Ειδήσεις Τέσσερα βραβεία έλαβε η Coca-Cola Τρία Έψιλον

Τέσσερα βραβεία έλαβε η Coca-Cola Τρία Έψιλον

0
Διαφήμιση

Με 4 σημαντικές διακρίσεις ξεχώρισε η Coca-Cola Τρία Έψιλον στα Hellenic Responsible Business Awards 2015, για την έμπρακτη δέσμευσή της μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί, στην ενίσχυση του δυναμικού της με νέους απόφοιτους, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συμβολή στην κοινωνία.

Ο νέος θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards που έχει στόχο να αναδεικνύει τις Υπεύθυνες Επιχειρήσεις, επιβράβευσε χθες βράδυ την έμπρακτη και ουσιαστική συνεισφορά της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε τομείς που έχουν αξία για τη χώρα μας.

Η εταιρεία έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:

  • GOLD βραβείο στην κατηγορία Εταιρική Υπευθυνότητα / Περιβάλλον – Βιώσιμη Ανάπτυξη για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»
  • BRONZE βραβείο στην κατηγορία Εταιρική Υπευθυνότητα / Κοινωνία για το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις»
  • BRONZE βραβείο στην κατηγορία Εταιρική Υπευθυνότητα / Εκπαίδευση – Υποτροφίες για το «Graduate Trainee Program»
  • BRONZE βραβείο στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη / Διαχείριση Φυσικών Πόρων για το λανσάρισμα της «Καινοτόμου φιάλης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με 24% λιγότερο πλαστικό»

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της στρατηγικής της δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος υλοποιεί το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» από το 2008, βελτιώνοντας την καθημερινότητα περισσότερων από 45.000 κατοίκων σε περιοχές με λειψυδρία.

Ήδη, σε 28 νησιά του Αιγαίου έχουν εγκατασταθεί 3 μονάδες πόσιμου νερού και 50 συστήματα συλλογής βρόχινου, εξοικονομώντας ετησίως περισσότερα από 62.465.000 λίτρα νερού.

Η βράβευση για το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποτελεί σημαντική αναγνώριση για το έργο που παρουσιάστηκε πρόσφατα, σε 2 ανακαινισμένα σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 4 χρόνια σε συνεργασία με Δήμους για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών. Συνολικά, 12 σχολεία έχουν ήδη ανακαινιστεί, προσφέροντας ένα ανανεωμένο, πιο φιλόξενο σχολικό περιβάλλον σε περισσότερους από 4.200 μαθητές, μέσα από μια επένδυση που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η διάκριση για το «Graduate Trainee Program» επισφραγίζει την αξία αυτού του προγράμματος που αναδεικνύει ταλαντούχους νέους και νέες εδώ και 25 χρόνια, ενθαρρύνοντας τα όνειρά τους, τη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους. Ήδη, περισσότεροι από 150 νέοι απόφοιτοι έχουν σταδιοδρομήσει στην εταιρεία, αναλαμβάνοντας υψηλόβαθμες θέσεις.

Με συνεχή προσήλωση στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στην παραγωγική διαδικασία και ευρύτερα στη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων, η εταιρεία βραβεύθηκε για την καινοτομία που παρουσίασε το 2014:

τη νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, με 24% λιγότερο πλαστικό (PET), συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων κατά 23,81%.

Διαφήμιση