Αρχική Ειδήσεις Τριπλή Διάκριση για τον Καθηγητή κ. Μιχαήλ Σκούλλο

Τριπλή Διάκριση για τον Καθηγητή κ. Μιχαήλ Σκούλλο

0
Διαφήμιση

Τρεις ανεξάρτητες διακρίσεις μεγάλης σημασίας έγιναν προς τον Καθηγητή κ. Μιχαήλ Σκούλλο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης, για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και της Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med).

1. Εξελέγη ως Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ – European Environment Agency (ΕΕΑ)) στην Κοπεγχάγη. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠ είναι η ανώτατη αρχή συγκέντρωσης, σχολιασμού και διαμόρφωσης περιβαλλοντικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξελέγη για πρώτη φορά από την Ίδρυση του Οργανισμού το 1992 και επανεξελέγη πρόσφατα για 7η φορά για την τριετία 2015-2017.

2. Εξελέγη Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της UNESCO για ενσωμάτωση της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) στις άλλες Διεθνείς Πολιτικές του ΟΗΕ για την επίτευξη της Αειφόρου Ανάπτυξης. Η Ομάδα δρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Δράσης (Global Action Programme/ GAP) για την ΕΑΑ που εγκαινίασε η UNESCO το Νοέμβριο του 2014 στην Nagoya της Ιαπωνίας.

3.  Ανακηρύσσεται, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 (ώρα 13:30 στο Δημαρχείο) σε Επίτιμο Δημότη Ελευσίνας για την μεγάλη συμβολή του στην μελέτη και προστασία του Κόλπου Ελευσίνας επί 40 και πλέον χρόνια. Η Αναγόρευση αυτή γίνεται στο Πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «τις Περιβαλλοντικές Προοπτικές του Κόλπου της Ελευσίνας, εκεί που η Επιστήμη συναντά την Κοινωνία». Την παρουσίαση του Τιμωμένου θα κάνει ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.

 

Διαφήμιση