Αρχική Ειδήσεις Τα χημικά της αντισύλληψης περιορίζουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών!

Τα χημικά της αντισύλληψης περιορίζουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών!

0
Διαφήμιση

Έρευνα που έγινε από Αμερικανούς επιστήμονες σε 2.648 γυναίκες έδειξε ότι η χρήση αντισύλληψης, όποια κι αν είναι αυτή, αποφέρει μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στις γυναίκες που χρησιμοποιούν μία από τις πολλές μεθόδους αντισύλληψης, όποια και να είναι, δηλαδή, αντισυλληπτικά χάπια, απολίνωση (δέσιμο) των σαλπίγγων, ενδομήτριο σπείραμα (σπιράλ), διάφραγμα ή η βαζεκτομή (αντισύλληψη στον άνδρα),μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών από 45% έως 65%.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό γίνεται διότι οι διάφοροι μέθοδοι αντισύλληψης μειώνουν τη χρόνια φλεγμονή που δημιουργείται στο σώμα και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στις ωοθήκες.

Όπως λένε, οι μέθοδοι που μειώνουν την έκθεση της γυναίκας στο σπέρμα όπως είναι η βαζεκτομή, η απολίνωση των σαλπίγγων, το διάφραγμα και το σπιράλ μειώνουν συγχρόνως και τον κίνδυνο πρόκλησης φλεγμονής. Τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν τον αριθμό των ωορρηξιών που έχει μια γυναίκα και κάθε ωορρηξία σχετίζεται με αύξηση της φλεγμονής.

Ωστόσο, επισημαίνουν την ανάγκη μιας περαιτέρω μελέτης καθώς αυτή ήταν η πρώτη η οποία ασχολήθηκε με τη σχέση άλλων αντισυλληπτικών μεθόδων εκτός από τα αντισυλληπτικά χάπια με τον καρκίνο των ωοθηκών, ώστε να υπάρξει σίγουρη επιβεβαίωση των ευρημάτων.

Διαφήμιση