Αρχική Ειδήσεις Τα νυχτερινά τηλεφωνήματα μας χαλούν τον ύπνο

Τα νυχτερινά τηλεφωνήματα μας χαλούν τον ύπνο

0
Διαφήμιση

Διαταραχές ύπνου φέρονται να προκαλούν η δυνατή μουσική, το κάπνισμα και τα νυχτερινά… τηλεφωνήματα, σύμφωνα με νεότερη έρευνα γερμανών ειδικών.

Ειδικοί από τη γερμανική οργάνωση του Ινστιτούτου για την Ποιότητα και την Αποτελεσματικότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης (IQWiG), αναφέρουν ότι περίπου το 20% των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων υποφέρουν από διαταραχές ύπνου.

Ένα άτομο εκτιμάται ότι υποφέρει από διαταραχές ύπνου όταν έχει πρόβλημα να αποκοιμηθεί ή να κοιμηθεί δίχως να ξυπνάει ενδιάμεσα τρεις νύχτες την εβδομάδα.

Οποιοσδήποτε στριφογυρνάει και τινάζεται στον ύπνο του όλη τη νύχτα ή στη διάρκεια της ημέρας αισθάνεται κουρασμένος επιβάλλεται να εφαρμόσει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινή του συμπεριφορά, αναφέρει το IQWiG.

Μετά από σειρά ερευνών αποδεικνύεται ότι αρκετές νυχτερινές συνήθειες μπορούν να συμβάλουν σε διαταραχές του ύπνου.

Τα τηλεφωνήματα, η έντονη σωματική άσκηση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή, η κατανάλωση διεγερτικών ποτών, όπως η κόκα κόλα και το μαύρο τσάι καθώς και το κάπνισμα, είναι καλό να αποφεύγονται.

Εντούτοις, λίγο αλκοόλ μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στον ύπνο.

Τα μακροχρόνια προβλήματα με τον ύπνο μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Ινστιτούτο για την Ποιότητα και την Αποτελεσματικότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης (IQWiG).

Για ένα καλό πρόγραμμα ύπνου οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσπαθείτε να κοιμάστε πάντα την ίδια ώρα, να χρησιμοποιείτε το κρεβάτι μόνο για ύπνο και σεξ (και όχι για διάβασμα ή τηλεόραση) και να σηκώνεστε από το κρεβάτι αμέσως μόλις ξυπνήσετε.

 

Πηγή: tanea

Διαφήμιση