Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Προτάσεις για την πετρελαιοκίνηση καταθέτει το ECOCITY

Προτάσεις για την πετρελαιοκίνηση καταθέτει το ECOCITY

0
Διαφήμιση

Δεν πέρασε αρκετός καιρός από τις 2 Αυγούστου που το ECOCITY κατέθεσε τις προτάσεις του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι φόβοι που είχε εκφράσει για τα προβλήματα εκπομπής επικίνδυνων ρύπων, από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, επιβεβαιώνονται.

Όπως αναφέρει: “Δεν είναι μόνο ηθική η διάσταση του προβλήματος, από την κορυφή της υπόθεσης που εμφανίστηκε στην Αμερική.

Είναι τραγικό το μέγεθος της παρανομίας και οι συνέπειες για το περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία, από μια προσπάθεια που φαίνεται πως οφείλεται στο να μηχανεύονται τρόπους οι κατασκευαστές πετρελαιοκίνητων οχημάτων, για να κρύβονται τα πραγματικά στοιχεία εκπομπής θανατηφόρων ρύπων.

Η ουσία του προβλήματος δεν είναι άλλη από το μέγεθος του επηρεασμού που προκαλεί η ρύπανση από τα πετρελαιοκίνητα στην υγεία των κατοίκων των μεγάλων πόλεων, με δυσβάσταχτο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος.

Το ζήτημα είναι μεγάλο και απαιτεί πολιτική απόφαση και σωστές ενέργειες για τη λύση του. Ειδικά σε μια χώρα που είναι ανύπαρκτος ο έλεγχος και η κυκλοφορία επικίνδυνων ντηζελοκίνητων οχημάτων συνεχώς αυξάνεται, αφού υπάρχουν και διατηρούνται αποφάσεις πριμοδότησης με ειδικά κίνητρα, αντί της επιβολής μέτρων.

To ECOCITY έχει καταθέσει αναλυτικά τις απόψεις και προτάσεις του για το θέμα. Αυτό που μένει είναι να δείξει η νέα Κυβέρνηση πως σέβεται το δικαίωμα των πολιτών με τη λήψη σωστών μέτρων για την προστασία της υγείας τους, από επικίνδυνους ρύπους.

Στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις και είναι πλέον καιρός. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που επικροτεί το ECOCITY τη θέση του κ. Τσιρώνη για την επανεξέταση στο καθεστώς της πετρελαιοκίνησης στη χώρα.

Ειδικά τώρα, δηλώνει διαθέσιμο να βοηθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση με την Επιστημονική Επιτροπή του και τα πλούσια στοιχεία που διαθέτει από τον πολύχρονο διάλογο που υλοποιεί.

Όλες οι προτάσεις και θέσεις που κατέθεσε το ECOCITY, είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο www.ecocity.gr για κάθε ενδιαφερόμενο, είτε για ενημέρωση, είτε για ανάλογο διάλογο”.

Διαφήμιση