Αρχική Ειδήσεις Περιβαλλοντική Εκστρατεία της HELMEPA στην Αίγινα

Περιβαλλοντική Εκστρατεία της HELMEPA στην Αίγινα

0
Διαφήμιση

Μετά τις επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, η HELMEPA μεταφέρει τώρα στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στο ιστορικό νησί της Αίγινας, την «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες».

Η Εκστρατεία υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας την τριετία 2014-2017 με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation* (LRF). Εκτός από την ευρύτερη ενημέρωση για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα λειτουργήσει από 24 Σεπτεμβρίου μέχρι 7 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Σοφία Μηλιώτη» του Γενικού Λυκείου Αίγινας.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση με δαπάνες της Εκστρατείας 1.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αίγινας.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας προγραμματίζονται και άλλες ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και άλλους τοπικούς φορείς, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος

Διαφήμιση