Αρχική Ειδήσεις Νέα παρέμβαση για την αγορά φαρμάκων από τους φαρμακοβιομήχανους

Νέα παρέμβαση για την αγορά φαρμάκων από τους φαρμακοβιομήχανους

0
Διαφήμιση

Σε συνέχεια του ενημερωτικού σημειώματος που απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στις ηγεσίες των κομμάτων και στα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων παραχώρησε συνέντευξη τύπου υποστηρίζοντας ότι «η συνταγογράφηση με δραστική ουσία και οι μειώσεις τιμών οδηγούν σε μόχλευση της αγοράς».

Αναφερόμενος στη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, ο κ. Τρύφων δήλωσε: «Ουσιαστικά δεν μπορεί να ελεγχθεί εάν συνταγογραφούνται γενόσημα ή off patent φάρμακα και έτσι πλήττεται ο στόχος της αύξησης των γενοσήμων», ενώ πρόσθεσε πως: «οι φαρμακοποιοί αυτή τη στιγμή δεν έχουν κίνητρα να χορηγήσουν γενόσημa φάρμακα, καθώς το ποσοστό κέρδους από την τιμή του φαρμάκου είναι χαμηλότερο στα γενόσημα».

Για θέμα της νέας μείωσης τιμών στα φάρμακα, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην τρόικα και στην «εμμονή» της για μονομερείς μειώσεις τιμών στα παλαιά φάρμακα που παράγονται κυρίως από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και προειδοποίησε πως η ΠΕΦ εξετάζει νομικά την αντίδρασή της.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων καθιστά σαφείς τις θέσεις της ΠΕΦ σχετικά με την Πολιτική Φαρμάκου, δηλώνοντας: «Πρέπει να υπάρξει συνολική φαρμακευτική πολιτική, η οποία ουσιαστικά απουσιάζει, και να επικεντρωθεί στο ότι υπάρχει ποιοτικό και οικονομικό Ελληνικό Φάρμακο, με εγχώρια προστιθέμενη αξία, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δώσει λύσεις.

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι σε θέση να καλύψει άμεσα το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% της νοσοκομειακής, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στη φαρμακευτική δαπάνη».

Πηγή: virus

Διαφήμιση