Αρχική Ειδήσεις Μέχρι το Πάσχα θα έχει γεμίσει το φράγμα της Τριανταφυλλιάς

Μέχρι το Πάσχα θα έχει γεμίσει το φράγμα της Τριανταφυλλιάς

0
Διαφήμιση

Μέχρι το Πάσχα θα έχει γεμίσει με νερό το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, ένα έργο που χαρακτηρίζεται από την τοπική κοινωνία ως πολύ σημαντικό, καθώς θα χρησιμεύσει για την άρδευση αγροτικής έκτασης 45.000 στρεμμάτων και την υδροδότηση της πόλης της Φλώρινας και των γύρω περιοχών.

Η έμφραξη του φράγματος έγινε την περασμένη εβδομάδα και σε ό,τι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, έχει ύψος 75 μέτρα από τη θεμελίωση, θα δώσει 11 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού για άρδευση, δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού για ύδρευση και 300 χιλιόμετρα οικολογική παροχή για τη διατήρηση της ορνιθοπανίδας στην περιοχή.

Στη συνέχεια θα γίνουν οι αναδασμοί για την ολοκλήρωση του αρδευτικού στα σχετικά με το φράγμα Δημοτικά Διαμερίσματα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τα αρδευτικά δίκτυα τα έχει αναλάβει νέα εργολαβία, η μελέτη έχει ετοιμαστεί αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και δεν έχει εγκριθεί.

Το σύνολο του έργου των αρδευτικών δικτύων έχει προϋπολογισμό 75εκ. ευρώ. Σε πρώτη φάση θα αρδευτούν οι περιοχές όπου έχει ολοκληρωθεί ο αναδασμός. Το έργο δημοπράτησης είναι 44εκ. ευρώ, θα γίνει εντός του 2016 και αφορά 24 χιλιόμετρα αγωγού.

Παράλληλα σχεδιάζονται έργα δημιουργίας αναψυκτηρίου ή μουσείου για την τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Απομένει επίσης η υλοποίηση των έργων που αφορούν τις ασφαλτοστρώσεις και τις συνδέσεις με τη ΔΕΗ για τον φωτισμό του φράγματος.

Διαφήμιση