Αρχική Ειδήσεις Η ιγμορίτιδα οδηγεί σε χρόνια κόπωση

Η ιγμορίτιδα οδηγεί σε χρόνια κόπωση

0
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο μιας έρευνας που έγινε για τις επιπτώσεις της ιγμορίτιδας στον οργανισμό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια κόπωση για το άτομο που υποφέρει από αυτήν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 297 ασθενείς που έπασχαν από ανεξήγητη χρόνια κόπωση και μετά τις αναλυτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από ιγμορίτιδα σε σύγκριση με αυτούς που ένιωθαν ξεκούραστοι και καλά.

Επίσης, οι ασθενείς, που είχαν έναν ανεξήγητο σωματικό πόνο, είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν συμπτώματα ιγμορίτιδας (κεφαλόπονο, αίσθημα βάρους στο πρόσωπο) σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν είχαν πόνο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιγμορίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί με οξεία μορφή ή να εξελιχθεί σε χρόνια ενώ, παρουσιάζει πολύ συχνά υποτροπές. Είναι πιο διαδεδομένη στο γυναικείο πληθυσμό και λιγότερα στον ανδρικό.

Όπως διαφάνηκε και στην έρευνα, η ιγμορίτιδα μπορεί να είναι η αιτία ανεξήγητης χρόνιας κούρασης και διάχυτου σωματικού πόνου. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο οι ασθενείς με ανεξήγητη χρόνια κόπωση ή ανεξήγητο σωματικό πόνο να εξετάζονται για χρόνια ιγμορίτιδα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι ΑΠΕ δημιουργούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας
Επόμενο άρθροΕπιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα