Αρχική Ειδήσεις Fair Trade News: Eκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Fair Trade News: Eκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

0
Διαφήμιση

Φέτος το φθινόπωρο, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνεργάζονται με τη Fair Trade Hellas και διοργανώνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διάφορες δράσεις για παιδιά, σχολικές ομάδες, εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς και για όσους θέλουν να ευαισθητοποιηθούν ή να μάθουν περισσότερα για τη φιλοσοφία του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου.

Για όλο τον Οκτώβριο, προσκαλούνται εκπαιδευτικοί και μαθητές να επισκεφτούν τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Fair Trade που απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και τα οποία εμψυχώνουν έμπειροι συνεργάτες τους.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων και ειδικά των νέων σχετικά με τις αρχές του δίκαιου εμπορίου, την υπεύθυνη κατανάλωση, την παγκόσμια φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και μπορούν να συνδυαστούν με ξενάγηση στην έκθεση της Fair Trade «Map your ice-cream» που θα φιλοξενεί ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 (εγκαίνια στις 8 Οκτωβρίου).

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν με περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενό τους, το κόστος, τη διάρκεια κ.λπ.

Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί workshop για εκπαιδευτικούς και γονείς τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015.

«Σοκολατοϊστορία»

Tελικά πόσα κακαόδεντρα χρειάζονται για να φτιαχτεί μια πλάκα σοκολάτας και πόσα παιδιά έχουν εργαστεί για την παραγωγή της;

Μέσα από την ιστορία και την παραγωγική διαδικασία της σοκολάτας, οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν δημουργικά και να στοχαστούν πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές ανισότητες στον πλανήτη.

  • Για παιδιά 8-14 ετών
  • Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
  • Διάρκεια: 45-55 λεπτά

«Δίκαιο εμπόριο: Το παιχνίδι της συναλλαγής»

Από πόσα στάδια περνάει η σοκολάτα για να φτάσει λαχταριστή στα χέρια μας;

Οι μαθητές καλούνται να δουλέψουν σε ομάδες και να συμμετέχουν ενεργά σε ένα παιχνίδι ρόλων, όπου κάθε ομάδα αντιπροσωπεύει ένα στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας της σοκολάτας και διεκδικεί αυτό που κρίνει ως δίκαιη τιμή για την εργασία της.

  • Για παιδιά 11-15 ετών
  • Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
  • Διάρκεια: 40-55 λεπτά

«Κάνε ένα βήμα μπροστά για τη σοκολάτα»

Έχετε αναρωτηθεί πώς μπορεί να είναι η καθημερινότητα και οι διαφορετικές ευκαιρίες που απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλη τη Γη;

Το διαδραστικό αυτό παιχνίδι ρόλων δίνει ερεθίσματα για σκέψη και συζήτηση και μας πάει ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις διαφορετικές πραγματικότητες των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Για παιδιά 12-16 ετών
  • Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20
  • Διάρκεια: 45-60 λεπτά

Το κόστος για κάθε πρόγραμμα είναι 1,50 € για κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιονύσης Σιμόπουλος: Αυξάνονται οι πιθανότητες για μικροβιακή ζωή στον Άρη
Επόμενο άρθροΈργο 91 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία διαχειρίζεται η «Ηλέκτωρ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ