Αρχική Ειδήσεις Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

0
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 (16-22 Σεπτεμβρίου) πλησιάζει και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ως εθνικός συντονιστής, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήδη στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου έχουν εγγραφεί 21 Δήμοι ενώ οργανώνονται πολλές ακόμα εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για εκείνη την περίοδο.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Για το 2015, έχει επιλεγεί ως θεματικός τίτλος το «Επιλέγω Αλλάζω Συνδυάζω» (Choose Change Combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού, όπως το ποδήλατο, και το βάδισμα. Μας προτρέπει να σκεφτούμε καλύτερα και να επιλέξουμε σωστά.

Με την ορθή επιλογή των μέσων μαζικής μεταφοράς, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και προστατεύουμε το περιβάλλον.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Κωστής Μουσουρούλης σε σχετικό μήνυμα του αναφέρει: «Ενθαρρύνουμε τους Δήμους όλης της χώρας να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Το ΥΠΑΠΕΝ παρέχει το απαραίτητο πλαίσιο, αλλά και υποστηρικτικό υλικό για να αναπτυχθεί ένα ευρύ δίκτυο ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι στο χέρι όλων μας η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας μετακίνησης στις πόλεις μας και η αναζήτηση των βέλτιστων, οικολογικών και πιο οικονομικών συνδυασμών αστικής κινητικότητας».

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR

Διαφήμιση