Αρχική Ειδήσεις Επιτυχής η ολοκλήρωση της εκστρατείας «Πνεύμων: Xαρίζω την Ανάσα μου»

Επιτυχής η ολοκλήρωση της εκστρατείας «Πνεύμων: Xαρίζω την Ανάσα μου»

0
Διαφήμιση

Τα πορτοκαλί μπαλόνια της ενημερωτικής εκστρατείας «Πνεύμων: Χαρίζω την Ανάσα μου» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με τις «Ανάσες μας» ταξίδεψαν στις παραλίες του Σαρωνικού, μεταφέροντας στους λουόμενους το μήνυμα «Μαθαίνω… Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω…», Ωστόσο, συνεχίζουμε και χαρίζουμε τις ανάσες μας στο Instagram με το #xarizoanasa και ενημερωνόμαστε για τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος στο www.xarizoanasa.gr.

Κατά την εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 21 Ιουνίου, 2015, ο κωπηλάτης Άγγελος Χριστοφίδης και η ομάδα SouthEvianGulfTeam πραγματοποίησαν πορεία 11 ναυτικών μιλίων από την Ακτή Βουλιαγμένης έως το Ναυτικό όμιλο Παλαιού Φαλήρου με ενδιάμεσους σταθμούς τις παραλίες: SouthCoast Α’ πλαζ Βούλας, Αστέρια Γλυφάδας (Balux), AmmosBeach Λουτρά Αλίμου.

Σε όλες τις παραλίες ακούστηκαν τα μηνύματα της καμπάνιας, μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια και μπαλόνια, τα οποία φούσκωσαν με τις «ανάσες που χάρισαν» οι λουόμενοι. Τα μπαλόνια παραλάμβαναν συμβολικά σε κάθε σταθμό τους οι κωπηλάτες. Στον τερματικό σταθμό της πορείας στο Παλαιό Φάληρο, περίμεναν τους κωπηλάτες ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τουμπής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για να παραλάβουν τα πορτοκαλί μπαλόνια που «περιείχαν» περισσότερες από 2.500 ανάσες.

Η α’ φάση της ενημερωτικής εκστρατείας κορυφώθηκε με την παραλαβή από την Μαριάννα και την Ευδοκία δύο μεγάλων μπαλονιών από τα χέρια του Προέδρου. Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι αξιοποίησαν συμβολικά τη δύναμη της υγιούς αναπνοής, φούσκωσαν τα πανιά τους και «έκλεψαν την παράσταση» με την επιδεξιότητα τους, κατά τη συμβολική πορεία τους στο λιμάνι του Ναυτικού Ομίλου.

Τερμάτισαν κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της α’ φάσης της ενημερωτικής εκστρατείας και την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία των δύο πνευμόνων πρασίνου/ παιδικών χαρών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παράλληλος στόχος της εκστρατείας μαζί με τη διάδοση των μηνυμάτων της Πνευμονολογικής Εταιρίας για την αντιμετώπιση των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Μ. Τουμπής κατά το χαιρετισμό του δήλωσε: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της α’ φάσης της ενημερωτικής εκστρατείας θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους, όσοι χάρισαν την ανάσα τους για καλό σκοπό και συμμετείχαν στην εκστρατεία μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Θ. Βασιλακόπουλος σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι μέσω του προγράμματος, Πνεύμων: Χαρίζω την ανάσα μου, υπήρξε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και αναδείχθηκε η αξία της υγιούς αναπνοής, η οποία συμβολικά θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο όπως είναι οι δύο Παιδικές Χαρές που αναμένεται να είναι έτοιμες το Σεπτέμβριο».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here