Αρχική Ειδήσεις Αυξάνονται ραγδαία οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα

Αυξάνονται ραγδαία οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Τεράστιο ήταν το κύμα των Κινέζων τουριστών που επέλεξαν την Ελλάδα σαν καλοκαιρινό προορισμό, καθώς ο αριθμός που επισκέφτηκε τη χώρα μας φέτος, ξεπέρασε τους 120,000 τουρίστες.

Όπως όμως αναφέρει στο ΑΜΠΕ το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Σπύρος Γαλιατσάτος, η προσέλευση αυτή πρόκειται σύντομα να περιοριστεί, ενώ συμπληρώνει πως τα αεροδρόμια είναι αντιμέτωποι με προβλήματα στην καταγραφή των τουριστών.

Καθώς, ειδικά όσον αφορά στους Κινέζους τουρίστες, «επειδή δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Κίνα, όταν ένας κινέζος έρχεται από Ιταλία ή Πορτογαλία θα καταγραφεί στην Ελλάδα ως Ιταλός ή Πορτογάλος».

Επιπλέον, οι Κινέζοι προτιμούν κυρίως της κρουαζιέρες, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος, οι Κινέζοι κατευθύνονται κυρίως στη χώρα μας, αφού έχουν επισκεφτεί άλλο μεσογειακό προορισμό.

Ειδικότερα, οι Κινέζοι τουρίστες δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στη Σαντορίνη, και όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Μανόλης Καραμολέγκος, επισκέπτονται το νησί σε πολύ μεγάλους αριθμούς συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί.

«Είναι αυτοί που έρχονται Μάρτιο, Απρίλιο, Οκτώβριο, αλλά και τους άλλους μήνες του έτους», δηλώνει ο Μανόλης Καραμολέγκος. Σημειώνεται ότι οι Κινέζοι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν τη Σαντορίνη για να πραγματοποιήσουν την γαμήλια τελετή τους.

Ήταν τέτοια η πληθώρα των τουριστών που μετέβησαν στην Σαντορίνη φέτος, που από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος πραγματοποιούνται καθημερινά τουλάχιστον πέντε πτήσεις προς το νησί, ενώ φορείς εντός του νησιού αναφέρουν ότι το νησί είναι έτοιμο να υποδεχθεί τουρίστες ακόμα και τις off season περιόδους.

Ο κ. Καραμολέγκος αναφέρει ότι έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά των κινέζων, που σε συνδυασμό με τη διοργάνωση συνεδρίων, η ζήτηση αναμένεται να είναι και φέτος υψηλή για τη Σαντορίνη. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο η Σαντορίνη έχει πληρότητα 100%.

Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli στο πρόσφατο συνέδριο «The Posidonia Sea Tourism Forum», επεσήμανε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος ανάμεσα στις δυο χώρες. Καταλυτικός παράγοντας ωστόσο αποτελεί η διευθέτηση του ζητήματος των θεωρήσεων Visa, αλλά και η ενδυνάμωση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων των δυο χωρών.

Μάλιστα, ο κ. Xiaoli, απευθυνόμενος στην τότε πολιτική ηγεσία του τουρισμού είχε προτείνει συγκεκριμένες δράσεις προβολής και επικοινωνίας που αν υλοποιήσει η ελληνική πλευρά, θα μπορέσει να αυξήσει σημαντικά τις αφίξεις κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι την προηγούμενη χρονιά ανήλθαν σε περίπου 100.000.

Συγκεκριμένα, περιέγραψε την επιλογή των Κινέζων να παντρεύονται στην Ελλάδα, ως μία εξαιρετική ευκαιρία προσέλκυσης τουριστών.

Σημαντική αγορά για την Ελλάδα αποτελούν και οι ηλικιωμένοι Κινέζοι τουρίστες. Ειδικότερα, στην Κίνα τα άτομα πάνω από 60 χρονών υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια. Πρόκειται για άτομα, που όπως τονίστηκε, γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στη χώρα μας.

Τέλος, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης μαθητικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η νεολαία της Κίνας, πρέπει να γνωρίσει από κοντά την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Κίνα, όντας μία χώρα με πληθυσμό που αγγίζει τα 1,4 δις, παραμένει η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και ταυτόχρονα αναπτύσσεται ταχύτατα στη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για διεθνή ταξίδια. Αν υπολογίζουμε ότι μόλις το 5% αυτών διαθέτει διαβατήριο, η δυναμική για επιπλέον ανάπτυξη των ταξιδίων από την Κίνα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Μέσα στο 2014, οι Κινέζοι πραγματοποίησαν πάνω από 67,5 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό δαπανώντας πάνω από 165 εκατομμύρια δολάρια. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι η συνεισφορά της Κίνας στο ΑΕΠ του παγκόσμιου τουρισμού ανέρχεται ήδη στο 13%.

Σύμφωνα με την έρευνα του WEF, οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Κινέζους είναι οι: Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Τόκυο, Μπάνγκονγκ, Μπατάγια, Σαν Φρανσίσκο, Κουάλα Λουμπούρ, Ουάσινγκτον, Λας Βέγκας, Βενετία, Μιλάνο, Ρώμη, Φλωρεντία και Μπαλί.

Διαφήμιση