Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο επεκτείνεται

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο επεκτείνεται

0
Διαφήμιση

Το γιγάντιο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στο Ντόγκερ Μπανκ της Αγγλίας αναμένεται να επεκταθεί κι άλλο, μετά από έγκριση της Άμπερ Ραντ, υπουργού Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το αιολικό πάρκο, που βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, 150 χιλιόμετρα από τη βορειοανατολική ακτή της Αγγλίας, θα έχει ισχύ 2,4 γιγαβάτ, ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες δύο εκατομμυρίων βρετανικών νοικοκυριών.

Το τεράστιο έργο, κατά το οποίο θα τοποθετηθούν έως και 400 ανεμογεννήτριες σε μία περιοχή 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα δημιουργήσει επίσης 4.750 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας, καθώς και θα παράγει περισσότερο από 1,5 δισεκατομμύριο λίρες για την τοπική οικονομία στο προβλεπόμενο χρόνο ζωής του.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή αβεβαιότητας για τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύνολό της στη Βρετανία, μετά από μια σειρά από κυβερνητικές εξαγγελίες για τη μείωση της χρηματοδοτικής στήριξης σε άλλα τμήματα του τομέα.

Η κυβέρνηση ανέβαλε τον επόμενο γύρο των δημοπρασιών για τις συμβάσεις που παρέχουν οικονομική στήριξη για έργα ανανεώσιμων πηγών μέχρι την άνοιξη.

Μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης Κάμερον για αυτό το σύστημα υποστήριξης αναμένεται το φθινόπωρο.

«Το μέγεθος του Ντόγκερ Μπανκ δείχνει ακριβώς πόσο μεγάλες είναι οι περιβαλλοντικές και οικονομικές ευκαιρίες στη Βόρεια Θάλασσα για την ηγετική υπεράκτια αιολική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η Μαρία ΜακΚάφφερι, διευθύντρια του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού συνδέσμου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Μ. Βρετανίας.

«Ωστόσο, η φιλοδοξία του τομέα πρέπει να συνδυάζεται με ένα όραμα από την κυβέρνηση, το οποίο θα συνοδεύεται από σαφείς δεσμεύσεις για τα επίπεδα της οικονομικής παροχής που θα είναι διαθέσιμα», πρόσθεσε.

Διαφήμιση