Αρχική Ειδήσεις Συμβολική καταστροφή κυνηγετικού εξοπλισμού

Συμβολική καταστροφή κυνηγετικού εξοπλισμού

0
Διαφήμιση

Σε μία συμβολική κίνηση κατά της λαθροθηρίας στη χώρα προχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης και αντιπροσωπεία θηροφυλάκων και κυνηγετικών οργανώσεων, καταστρέφοντας με σφυριά και βαριοπούλες παράνομο κυνηγετικό εξοπλισμό, όπως ηχομιμητικές συσκευές – “κράχτες” και παγίδες για πουλιά, έξω από το υπουργείο ΠΑΠΕΝ.

Ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να μη δεχθεί καμία παραβίαση έννοιας του νόμου, του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος. «Ας ξεκινήσουμε καταστρέφοντας αυτά τα αντικείμενα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ λίγο νωρίτερα, εν όψει της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής για τη θήρα και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Ανέφερε ότι «είναι θέμα εκπαίδευσης στο να καταλάβουν οι άνθρωποι πόσο κακό κάνουν στο δικό τους περιβάλλοντος γύρω τους».

«Για τον κυνηγό ο χειρότερος εχθρός είναι ο λαθροθήρας, δήλωσε ο πρόεδρος της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «χωρίς τη θηροφυλακή, το περιβάλλον στη χώρα θα είχε υποστεί τεράστιες ζημιές», επισημαίνοντας ότι «τα αποτελέσματα του έργου τους έχουν αναγνωριστεί τόσο σε διεθνή συνέδρια και όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως τόνισε, «έχει ειπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι έχουμε την αποτελεσματικότερη θηροφυλακή σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ενόψει της υπογραφής της ρυθμιστικής απόφασης για τη νέα κυνηγετική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει από 20 Αυγούστου έως 28 Φεβρουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ ανέφερε ότι πρόκειται να υπογραφεί οσονούπω, ενώ όπως είπε, «έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις ύστερα από το αποτέλεσμα ενός διαλόγου».

«Η ρυθμιστική βγαίνει ύστερα από ένα κλίμα εναντίωσης», ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Μαρκόπουλος ωστόσο, όπως είπε για τον Γιάννης Τσιρώνη, «λειτούργησε ως υπουργός μίας κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τα θέλω και τα πιστεύω του καθ’ ενός, εξυπηρετώντας και το συμφέρον 200.000 πολιτών, όχι με βάση αυτό που αυτοί θα ήθελαν, αλλά με βάση αυτό που τεκμηριωμένα θα έπρεπε, μέσα από μελέτες και χωρίς κανέναν κίνδυνο για το περιβάλλον».

Τέλος, για το ίδιο θέμα, για «αποτέλεσμα αμοιβαίων υποχωρήσεων, έτσι ώστε να υπάρξει το κυνήγι, χωρίς αναίτιους περιορισμούς», έκανε λόγο ο Νίκος Παπαδόδημας, πρόεδρος κυνηγετικής συνομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους λαθροθήρες ως «ξένο σώμα» μεταξύ των κυνηγών.

Διαφήμιση