Αρχική Ειδήσεις Ο «καθρέφτης της Ευρώπης» και η άγνωστη ιστορία του στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο «καθρέφτης της Ευρώπης» και η άγνωστη ιστορία του στο Αρχαιολογικό Μουσείο

0
Διαφήμιση

Εμφανίστηκε πρόσφατα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην «αίθουσα του βωμού», εκεί όπου εκτέθηκαν και τα υπόλοιπα αντικείμενα τα οποία αναδύονται κάθε δυο μήνες από τις αποθήκες του. Ο λόγος για τον «καθρέφτη της Ευρώπης», το χάλκινο κάτοπτρο των αρχών του 4ου αι. π.Χ., που ανακαλύφθηκε σε τάφο πλούσιας γυναίκας της αρχαίας Ερέτριας και φέρει στην επιφάνεια του καλύμματός του τη θαυμάσια παράσταση της Ευρώπης πάνω στον ταύρο.

   Μετά, λοιπόν, το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου» και την «’Αρτεμη από τη θάλασσα», το Αθέατο Μουσείο, η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, φιλοξενεί τον «καθρέφτη της Ευρώπης». Ως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, οπότε το εύρημα θα παραμείνει στην προθήκη του, πολλά ενδιαφέροντα έχουν να συμβούν στην αίθουσα έκθεσής του.

   Η αρχή θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 9 Αυγούστου, ώρα 13:00, οπότε οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδεχτούν τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης για να συνομιλήσουν μαζί τους για την αρπαγή της Ευρώπης από τον ερωτευμένο Δία, τη μοίρα της ίδιας και των παιδιών της στον αρχαιοελληνικό μύθο, καθώς και για όλα εκείνα τα ευρήματα, που περιμένουν τη σειρά τους για να αναδυθούν από την ασφαλή τους αφάνεια στο φως.

   Οι «συνομιλίες» αυτές θα επαναληφθούν στις 16, 23 και 30 Αυγούστου και στις 20 Σεπτεμβρίου (ημέρα Κυριακή). Για την παρακολούθηση των παρουσιάσεων απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση (πληροφορίες στο τηλ. 213 214 4891).

Διαφήμιση