Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις “Πράσινο φως” για ωκεανογραφική έρευνα σε βουλγαρικά ύδατα

“Πράσινο φως” για ωκεανογραφική έρευνα σε βουλγαρικά ύδατα

0
Διαφήμιση

Το “πράσινο φως” για ωκεανογραφική έρευνα από το ελληνικό ερευνητικό σκάφος “Αιγαίο”, σε ύδατα που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Βουλγαρίας, άναψε η κυβέρνηση στη Σόφια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνες από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση του θαλάσσιου βυθού προκειμένου να καταγραφούν τυχόν αρχαιολογικοί χώροι και ευρήματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite στην ιστοσελίδα του.

Το “Αιγαίο” θα πάρει, επίσης, δείγματα από το θαλάσσιο βυθό προκειμένου να συλλέξει λεπτομερή πληροφόρηση για τις αλλαγές του κλίματος.

Την επιστημονική έρευνα χρηματοδοτούν το Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και το Ίδρυμα Αποστολών κι Εκπαίδευσης, με έδρα τη Βρετανία.

Το Ερευνητικό Σκάφος “Αιγαίο” ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ). Έχει μήκος 62 μέτρα, αναβαθμίστηκε το 1997 και αποτελεί σήμερα ένα μοντέρνο πλωτό εργαστήριο. Είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα απαραίτητα για την ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., η οποία ποικίλει από γεωφυσικές μελέτες βυθού μέχρι την παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκτυο τουριστικών λιμένων στη Χίο με αρχή από τα Λιμνιά στη Βολισσό
Επόμενο άρθροΣτα …θρανία οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Κομοτηνή για την εκμάθηση βουλγαρικών