Αρχική Ειδήσεις Ηράκλειο: Σημαντικά έργα υποδομής αγροτικού τομέα

Ηράκλειο: Σημαντικά έργα υποδομής αγροτικού τομέα

0
Διαφήμιση

«Πράσινο φως» για την υπογραφή συμβάσεων σε δυο σημαντικά έργα υποδομής του αγροτικού τομέα του Δήμου Ηρακλείου, που χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», έδωσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για τη β΄ φάση του αρδευτικού Αυγενικής, με ύψος σύμβασης 295.815 ευρώ, που προβλέπει την αξιοποίηση δύο αρδευτικών γεωτρήσεων, με την τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων και την κατασκευή δύο δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 572 κυβικών.

Το δεύτερο έργο, «Δίκτυα Διανομής Δεξαμενής Αρδευτικού Έργου της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, Δήμου Ηρακλείου», ύψους 244.827,45 ευρώ, αφορά την κατασκευή αγωγών διανομής του νερού, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων για την άρδευση της περιοχής της δημοτικής ενότητας Τεμένους, τόσο από δεξαμενή, όσο και από την τριτοβάθμια επεξεργασία των αποβλήτων του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου. Επίσης θα τοποθετηθούν 80 κολεκτέρ διανομής.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, καθώς με τις συμβάσεις που θα υπογραφούν με τους ανάδοχους των έργων αυτών, που προέκυψαν μετά από τον προβλεπόμενο Διαγωνισμό, θα υλοποιηθούν δύο πολύ σημαντικές υποδομές που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Ηρακλείου και θα αυξήσουν την αγροτική παραγωγή όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Διαφήμιση