Αρχική Ειδήσεις «Γεύση» από Ελλάδα πήραν 80 φοιτητές από Ευρώπη και Λατινική Αμερική

«Γεύση» από Ελλάδα πήραν 80 φοιτητές από Ευρώπη και Λατινική Αμερική

0
Διαφήμιση

Άκουσαν τον “σφυγμό”της Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκαν για τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στη σκιά του Λευκού Πύργου, προσθέτοντας μια “γεύση” Θεσσαλονίκης στο ταξίδι τους.

Πρόκειται για 80 φοιτητές της νεανικής και πολιτιστικής οργάνωσης Ruta Inti -που προέρχονται από δέκα χώρες της Ευρώπης (οι περισσότεροι από την Ισπανία) και της Λατινικής Αμερικής -οι οποίοι ήρθαν για δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του ταξιδιού τους με θέμα τον Θερβάντες και το βιβλίο του “Δον Κιχώτης” (Don Quijpte de La Mancha).

Τις προηγούμενες ημέρες, οι φοιτητές επισκέφθηκαν την Αθήνα, τη Ναύπακτο, την Καλαμπάκα, τον Όλυμπο, τη Βεργίνα.

Όπως ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος για δράσεις που αφορούν την κινητοποίηση των πολιτών, Λίνα Λιάκου, οι φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα της νεολαίας, τον εθελοντισμό, την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό σε όλες τις ενημερωτικές εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

“Εκείνο που τους εντυπωσίασε είναι το γεγονός, ότι η κρίση δεν φάνηκε να επηρέασε το αστικό περιβάλλον, καθώς έβλεπαν κόσμο έξω και μια πόλη ζωντανή” επεσήμανε η κ. Λιάκου, συμπληρώνοντας: “οι άνθρωποι έχουν αλλάξει lifestyle, αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους, να κάνουν βόλτα, όπως ταιριάζει στην ελληνική κουλτούρα”.

Σημειώνεται ότι η νεανική πολιτιστική – φοιτητική οργάνωση Ruta Inti είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα με έδρα την Ισπανία.

Διαφήμιση