Αρχική Καινοτομία Ηλεκτρονικό παιχνίδι κατά της σχιζοφρένειας

Ηλεκτρονικό παιχνίδι κατά της σχιζοφρένειας

0
Διαφήμιση

Επιστήμονες έφτιαξαν ένα παιχνίδι στο iPad, το οποίο μπορεί να εκπαιδεύει το μυαλό ατόμων που πάσχουν από σχιζοφρένεια!

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Philosophical Transactions of the Royal Society B», απο ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ έδειξε ότι μπορεί να βελτιωθεί η μνήμη σε άτομα με σχιζοφρένεια αν αυτά ασχοληθούν με κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Η μελέτη μπορεί να έγινε σε 22 ασθενείς μόνο, όμως έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τους σχιζοφρενείς ασθενείς όταν τα φάρμακα έχουν αποτύχει. Οι ασθενείς που πήραν μέρος στην έρευνα, έπαιξαν το παιχνίδι «Wizard» (ο Μάγος) και οι ειδικοί παρατήρησαν ότι κάποιοι εξ αυτών έκαναν σημαντικά μικρότερο αριθμό λαθών και χρειάστηκαν σημαντικά λιγότερες προσπάθειες προκειμένου να θυμηθούν πού βρίσκονταν διαφορετικά μοτίβα σε ειδικά τεστ.

Οι συμμετέχοντες έπαιξαν για 4 εβδομάδες το παιχνίδι αυτό, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τη λεγόμενη επεισοδιακή μνήμη. Επεισοδιακή είναι η μνήμη που βοηθά να θυμόμαστε απλά καθημερινά πράγματα όπως το που έχουμε αφήσει τα κλειδιά μας ή παρκάραμε το αυτοκίνητό μας.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η σχιζοφρένεια προκαλεί πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά μας μέχρι παραισθήσεις και πλάνες. Κάποια από τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή και κάποια άλλα όχι. Σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται να δράσει το ηλεκτρονικό παιχνίδι βοηθώντας τα άτομα αυτά να είναι σε θέση να εργαστούν κανονικά ή να σπουδάσουν χωρις προβλήματα. Γενικά να ακολουθήσουν την καθημερινότητα τους, ενώ σημαντικό στοιχείο για τους ερευνητές αποτελεί το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν στο έπακρον την συμμετοχή τους πάιζοντας με το παιχνίδι.

Διαφήμιση